Säg hej till hjärnor i världsklass – Studera i Helsingborg!

Att studera i Helsingborg är en resa fylld med möjligheter och äventyr som tar dig till en stad rik på kultur, historia och framåtanda. Denna stad vid Öresundskusten är en plats där kunskap och kreativitet flödar fritt, och där mötet mellan tradition och innovation skapar en unik atmosfär som inspirerar och berikar ditt studietid.

På Campus Helsingborg utbildas framtidens modevetare, socionomer, serviceledare, högskoleingenjörer och kommunikationsstrateger. Här finns även ett tydligt fokus på forskning. Till exempel bedrivs det unik forskning tillsammans med näringslivet inom logistik, framtidens handel, mode och nya medier.

En naturlig samverkan mellan akademi och näringsliv

Det finns en lång tradition av att koppla ihop akademi och näringsliv i Helsingborg för att skapa ömsesidiga fördelar. Det är en plats där din kompetens och engagemang kan blomstra, och där du har möjlighet att vara en del av en dynamisk gemenskap som främjar både personlig och professionell tillväxt.

Campus vänner, Sustainalink och Helsingborgs International Connections är tre organisationer som bygger broar mellan näringslivet och akademin.

Centrum för innovation i offentlig sektor. Så heter den nya forskningshubb på Campus Helsingborg som blir unik i sitt slag i Sverige. Här ska Lunds universitet samla spetskompetens kring just innovation i offentlig sektor, med forskning och uppdragsutbildning i samarbete med andra aktörer.

Forskningshubben ingår i Centre for innovation research (CIRCLE), en etablerad och internationellt erkänd verksamhet på Lunds universitet som samlar innovationsforskare.i

Campus Vänner

Genom föreningen Campus Vänner har du som student möjlighet att nätverka och presentera dig för företag och framtida arbetsgivare. Campus Vänners mötesplatser ger dig tillgång till rätt kontakter och du har också möjlighet att engagera dig i intressanta nätverk mellan näringsliv och akademi. Med hjälp av deras nätverksträffar och evenemang kommer arbetsgivare och studenter närmare varandra.

Vi frågade Ibrahim Matroud som studerar till civilingenjör hur Campus Vänner har hjälpt honom att få in en fot i näringslivet.

Vi har pratat med Sara Bengtsson, kontorschef på Nordea i Helsingborg, om deras samarbete med Campus Vänner.

HBG STDNT

Läs vårt senaste studentmagasin och inspireras till allt härligt som finns att uppleva som student i Helsingborg.

Studentstadenhelsingborg.se är din ultimata guide för att utforska Helsingborg som studieort. Här kan du hitta allt du behöver veta om studentlivet, hur du hittar boende och mycket mer.

Vi bad sparekonom Anders Stenkrona, privatrådgivare Kajsa Lettius och Linda Svedin, senior privatrådgivare ge sina ekonomitips till dig som är student och funderar på att ge dig in på bostadsmarknaden.