Säg hej till hjärnor i världsklass – Studera i Helsingborg!

Att studera i Helsingborg är en resa fylld med möjligheter och äventyr som tar dig till en stad rik på kultur, historia och framåtanda. Denna stad vid Öresundskusten är en plats där kunskap och kreativitet flödar fritt, och där mötet mellan tradition och innovation skapar en unik atmosfär som inspirerar och berikar ditt studietid.
Studera i Helsingborg är mer än bara en utbildning. Det är en chans att utforska, utvecklas och inspireras. Det är en möjlighet att skapa minnen och bygga relationer som varar livet ut. Så låt dig inspireras av Helsingborgs skönhet och mångfald, och ta steget in i en spännande värld av möjligheter.

Utbildningsformer: Universitetsutbildning Yrkeshögskola

Var tionde Lundastudent pluggar i Helsingborg

Lunds universitet har sedan länge en filial i Helsingborg – Campus Helsingborg. Här studerar 4 000 studenter.
På Campus Helsingborg utbildas framtidens modevetare, socionomer, serviceledare, högskoleingenjörer och kommunikationsstrateger. Här finns även ett tydligt fokus på forskning. Till exempel bedrivs det unik forskning tillsammans med näringslivet inom logistik, framtidens handel, mode och nya medier.

En naturlig samverkan mellan akademi och näringsliv

Det finns en lång tradition av att koppla ihop akademi och näringsliv i Helsingborg för att skapa ömsesidiga fördelar. Det är en plats där din kompetens och engagemang kan blomstra, och där du har möjlighet att vara en del av en dynamisk gemenskap som främjar både personlig och professionell tillväxt.
Campus vänner, Sustainalink och Helsingborgs International Connections är tre organisationer som bygger broar mellan näringslivet och akademin.

Första hubben för innovationsforskning i offentlig sektor

Centrum för innovation i offentlig sektor. Så heter den nya forskningshubb på Campus Helsingborg som blir unik i sitt slag i Sverige. Här ska Lunds universitet samla spetskompetens kring just innovation i offentlig sektor, med forskning och uppdragsutbildning i samarbete med andra aktörer.
Forskningshubben ingår i Centre for innovation research (CIRCLE), en etablerad och internationellt erkänd verksamhet på Lunds universitet som samlar innovationsforskare.

HBG STDNT

Läs vårt senaste studentmagasin och inspireras till allt härligt som finns att uppleva som student i Helsingborg.

Öresundsregionen har norra Europas högsta koncentration av högutbildade invånare. Här finns hela 17 universitet och högskolor med sammanlagt 240 000 studenter. Universiteten i Lund och Köpenhamn rankas som två av världens främsta universitet och bägge är störst i sina respektive länder.