Kallbad

En liten varning från oss. Att kallbada är starkt beroendeframkallande. Har du upplevt det en gång vill du gärna göra det igen. Helsingborg har en unik position i Sverige med inte mindre än tre kallbadhus på en och samma destination. Utmed kustremsan från norr till söder finner du: Pålsjöbaden, Kallis och Rååbaden.

Kallbadhuset Pålsjöbaden sett från ovan. Kallbadhuset ligger ute på pålar i vattnet.

Pålsjöbaden

Pålsjöbaden ligger längs strandpromenaden norr om Gröningen. Här kan du njuta av bastubad, sol och sköna dopp. På Pålsjöbaden finns det en herravdelning och en damavdelning, samt en familjebastu vid bestämda tider. Badet rymmer också ett inglasat café i mitten av badhuset.

Kallis Kallbadhus

Med anor från 1865 är Kallis ett av stadens äldsta kallbadhus, och ligger på Gröningen i Helsingborg. På Kallis finns det en herravdelning och en damavdelning, samt en familjebastu vid bestämda tider. Du bastar och badar med utsikt över Öresund i en familjär och gemytlig stämning.

Bild tagen utanför bastudörren på Kallis, innanför sitter flera kvinnor och njuter av stunden och utsikten ut mot sundet.
Utsikt mot ett stilla sund på Råå Kallbadhus, en brygga leder ut en bit i havet.

Råå Kallbadhus

Rååbaden ligger en bit norr om småbåtshamnen, vid Batteritorget på Råå. Det är ett kallbadhus med bastu och drivs av föreningen Rååbadarna på uppdrag av Helsingborgs stad. På badet finns tre avdelningar som alla har en egen badbrygga; en familjeavdelning där badkläder är obligatoriskt, en herravdelning och en damavdelning.

Kallbadsguide för Nybörjare

Tillhör du dom som aldrig badar i Sverige, inte ens på sommaren för att vattnet är alldeles för kallt? Vi hör dig. Just därför borde du testa på kallbad på något av stadens kallbadhus. Läs vår fantastiska och inspirerande guide till kallbad!

Kallbadsveckan är ett återkommande evenemang i Helsingborg – kallbadets mecka. Här stoltserar vi med tre kallbadhus; Kallis, Pålsjöbaden och Rååbaden. Under en vecka bjuder vi in dig till att dyka in i den fascinerande världen av kallbad, välmående och stadens badhistoria. Nya evenemang kommer snart!