Möten & Konferens

Helsingborg är en komplett mötesstad. Här promenerar ni till det mesta, möteslokalerna håller en hög kvalitet och det finns ett spännande utbud av aktiviteter utanför mötesrummet. Här skapas minnesvärda möten!

Vi kanske träffades på Optimeetmässan i Köpenhamn!


Du är välkommen att kontakta mig om du har frågor angående möten och konferenser i Helsingborg. Du kan också anmäla ditt intresse för en visningsresa som vi planerar till hösten 2024.

Anette Lindstrup

Affärsutvecklare

Destinationsutveckling

Här listar vi varför ni ska välja just Helsingborg för ert nästa möte.

Det är enkelt att ta sig till Helsingborg på flera olika sätt. Väl på plats är det gångavstånd till det mesta.

Helsingborg erbjuder en rad spännande och lärorika aktiviteter som tar mötet till nästa nivå.

Helsingborg erbjuder allt från stora kongresshotell till mindre mer personliga anläggningar. Här finns något som passar alla typer av möten.

För dig som bara söker efter en möteslokal erbjuder Helsingborg en rad intressanta och unika lokaler.

Mötestips från Helsingborg

  1. Starta dagen på bästa sätt med ett Kallbad eller som vi kallar det SPA på Helsingborgsvis.
  2. Avsluta med en middag i världsklass på någon av stadens bästa krogar.
  3. Pausa med uppfriskande promenad längs havet.
  4. Planera in en aktivitet utanför mötesrummet.

Starka sektorer i Helsingborg

Helsingborg är utsett till en av Europas mest hållbara och innovativa städer. Staden är extra starka i vissa sektorer där det även sker spännande testverksamhet. Är ni verksamma inom dessa områden finns det spännande möjligheter till studiebesök eller föredrag.

Vi hjälper er gärna med kontakter.

Logistik

På väg mot Europas mest hållbara logistiknav. Vi är redan ett av Sveriges bästa logistiklägen. Nu siktar vi på att bli det mest hållbara i Europa. Vi har en hel logistikkedja på väg mot klimatneutralitet.

E-handel

Sveriges e-handelscentrum har hela kedjan samlad. Över en tredjedel av e-handeln i Sverige har kritiska kopplingar till Helsingborg. Här finns hela kedjan med korta avstånd.

Tech

En stark och dynamisk techscen för både stora och startups. Tech och datadriven innovation växer snabbt i Helsingborg. Här finns ett teknikkluster med etablerade företag och banbrytande startups.

Tillverkning

Starka på tillverkning sedan lång tid tillbaka. Här finns en lång tradition av tillverkning, med både internationella jättar och lokala familjeföretag. Nu siktar vi mot att lösa klimatutmaningen tillsammans.

Handel

En anrik handelsstad rustad för stora volymer. Helsingborg har lång tradition av parti- och detaljhandel. Många samlar sin verksamhet här, med närheten till kontinenten och logistikklustret.

Besöksnäring

En konkurrenskraftig destination. En destination med ett fantastiskt läge och attraktivt utbud. Hit lockas såväl nationella som internationella gäster.