Kul tillsammans

Passa på när ni är i Helsingborg och upplev något nytt och spännande tillsammans. Välj mellan allt från smakturer på cykel till bubblande kallbad och rafflande ribbåtstur bland tumlare och tonfiskar på sundet. Allt precis runt hörnet från er möteslokal.

Bara i Helsingborg

Två unika upplevelser du bara kan göra i Helsingborg.

Att kallbada är starkt beroendeframkallande. Har du upplevt det en gång vill du gärna göra det igen. Helsingborg har en unik position i Sverige med inte mindre än tre kallbadhus på en och samma destination.

Tura är det lokala uttrycket för att åka en eller flera vändor med färjan till Helsingör utan att gå av. Här njuter du av god mat och dryck ombord och kanske också lite shopping.

Dinner with friends innebär att konferensmiddagen inte är på konferensanläggningen, utan fördelas ut på flera restauranger i Helsingborgs stadskärna. På så sätt får konferensgästerna uppleva mer av Helsingborg än bara konferensanläggningen. Gästerna bokas in på ett antal olika krogar, beroende på hur många de är, och först samma dag får de reda på vilken restaurang de kommer besöka och vilka de får som bordsgrannar. På så sätt ger Dinner with friends deltagarna möjlighet att skapa nya bekantskaper och samtidigt njuta av kulinariska Helsingborg.

Vill du veta mer om Dinner with friends eller boka middag till nästa konferens?

Toppaktiviteter och upplevelser i Helsingborg

Topp 5 mat- och dryckesupplevelser

Lottenlund Estate – Lottenlunds vingård endast några kilometer från stadskärnan för en vin eller ginprovning och guidad tur.

Chocolatte – Njut av en exklusiv chokladprovning med prisbelönta lokalproducerade praliner.

Tomatens hus i Wallåkra – smaka på över 60 olika sorters tomater och avsluta med en lunch på Miss Alice rakt över gatan. Hennes tomatpaj är världskänd.

Lakritsfabriken – Smaka, lukta och lär dig mer om lakritsens historia och dess hälsofrämjande effekter hos Martin på Lakritfabriken. Besök även Sveriges enda lakritsodling strax utanför staden.

Microbryggerier – I Helsingborg finns det flera olika mikrobryggerier som erbjuder ölprovning och guidning i deras hantverk.

Topp 5 Outdoor aktiviteter

Smaktur på cykel – boka en guidad cykeltur med lokala smaktstopp genom Travelshop.

Grottur – Upptäck Kullaberg och dess spännande grottor och dramatiska natur. Kullabergsguiderna skräddarsyr en tur som passar just er grupp.

RIB/Tumlarsafari – Låt Kullabergsguiderna ta er med på en fartfylld ribbåttstur på sundet med chans att se tumlare och tonfisk.

Kallbad – Ta del av Helsingborgs mer än 150 år gamla badtradition genom SPA på Helsingborgsvis. En perfekt start eller avslut på dagen.

Fiske – häng med på en härlig fisketur ute på Sundet tillsammans med Helsingborgsbåtarna. Kanske ni även ser en flygande tonfisk.

Topp 5 Kultur och Historia

Sofiero Slott – Utsedd som en av Europas vackraste parker. Njut av en guidad tur med både blomster och kunglig historia.

Fredriksdal museer och trädgårdar – Fredriksdal erbjuder flera unika koncept för grupper som mysterium men även kreativa utemiljöer för annorlunda möten.

Kärnan – Stadens ikoniska byggnad från medeltiden som vaktar över staden. Gå hela vägen upp i tornet och njut av en fantastisk utsikt över hela staden och Danmark. Ibland skymtas även Öresundsbron härifrån.

Wallåkra Stenkärlsfabrik – Ute på landsbygden ligger regionens enda kvarvarande stenkärlsfabrik som fortfarande är i bruk. Här kan du dreja och lära dig mer om detta kulturhistoriska arv.

Dunkers Kulturhus – Mitt i staden ligger detta kulturhus med både intressanta utställningar och konserter.

Topp 5 sportaktiviteter

Golf – Helsingborg ligger i världens näst golfbanetätaste region i världen. Välj bland över 25 olika golfbanor.

Padel – Helsingborg har flera gånger utsetts till Sveriges padelstad. Här finns flera större anläggningar med plats för större sällskap.

Bowling och Shuffleboard – Utmana kollegorna i bowling eller femkamp på Pitchers eller Olympia bowling.

Vandring på Kullaleden – Kullaleden är en vacker vandringsled längs kusten där ni enkelt kan välja en eller flera etapper med fina fika och matmöjligheter längs vägen.

Utvalda platser

Det finns så klart fler spännande platser att upptäcka tillsammans.

Dunkers Kulturhus sett från hamnen. Båtar framför huset.

Dunkers kulturhus

I Helsingborg har konst- och scenkulturen ett eget hus. Ett stort, modernt hus med tillräckligt antal kvadratmeter för intressanta utställningar…

Wallåkra Stenkärlsfabrik utanför Helsingborg. Ägare och keramiker Åsa drejar i verkstaden.

Wallåkra Stenkärlsfabrik

Välkommen till ett kulturarv! I den 150-åriga fabriken tillverkas klassiska krukor & krus på traditionellt vis. Saltglaserade brunbrända krukor, ett…

Tomater i lösvikt på tomatens hus i Vallåkrabygden.

Tomatens hus

Tomatens hus ligger i den vackra Vallåkrabygden utanför Helsingborg. Gårdsbutiken odlar omkring 50 olika sorters tomater i en rad olika färger,…

Praliner på Chocolatte i Helsingborg.

Chocolatte

Den lilla chokladbutiken som fått stor internationell uppmärksamhet genom sina medaljer i International Chocolate Awards. I butiken kan du fika…

Lakritsprovning på lakritsfabriken. Olika lakrits upplagda på ett provpapper.

Lakritsfabriken

Välkommen till en värld av lakrits! I Lakritsfabrikens fabriksbutik kan du smaka, dofta, känna och uppleva lakrits på ett sätt du…

Vinfält på Lottenlund Estate en vingård i Allerum utanför Helsingborg.

Lottenlund Estate

I byn Allerum utanför Helsingborg uppfyllde Tina och hennes man sin dröm om Toscana på gården Lottenlund. Den vackra allén…

Ett par sitter uppe på Kullaberg och blickar ut över havet. Längre bort längs kusten skymtar Mölle.

Kullaberg

40 km norr om Helsingborg sträcker denna dramatiska halvö ut sig i Öresund. Kullaberg är ett av Sveriges mest besökta…

solnedgång, cykel, norra hamnen

Travelshop

Vill du uppleva Helsingborg på cykel? Hyr en cykel hos Travelshop. I Helsingborg är det enkelt att uppleva på cykel….

Sofiero

Till Sofiero kommer besökare för att njuta av den blomstrande skönheten, den kungliga traditionen och den undersköna utsikten över Öresund….

Tornet Kärnan sett uppifrån, omringad av grönska i parken slottshagen.

Kärnan

Kärnan, en av Helsingborgs välkända symboler, är ett nära 700 år gammalt vakttorn. Tornet är det enda som finns kvar…

Renässansslottet Kronborg slott i Helsingör med sundet i bakgrunden.

Kronborg Slott

Kronborg Slott i Helsingör, Danmark är ett av norra Europas finaste renässansslott. Det är världsberömt som Hamlets och Shakespeares slott…

Drönarbild över Kullaleden, en smal stig slingrar sig mellan stranden och gröna områden.

Kullaleden

En vandringsled som erbjuder storslagna utsikter, charmiga fiskelägen, naturupplevelser och kultur – allt i ett! Kullaleden är en del av…