Helsingborg Stränder

Njut havsbrisen under vajande palmer i city eller upptäck gömda små guldkorn utanför stan. Varmt välkommen till en 16 kilometer härligt lång strandremsa att utforska!

För dig som älskar sand mellan tårna, kristallklart Öresundsvatten och uppfriskande dopp från bryggan är Helsingborg det solklara valet. Här finns både stränder mitt i city och mindre små guldkorn en bit utanför stadskärnan. Spana in våra 7 favoriter och dröm dig bort till solkyssta dagar i solstolen.

Helsingborg erbjuder flera badplatser där hundar är välkomna.

Fyra av Helsingborgs badplatser och stränder är speciellt anpassade för dig med någon form av funktionsnedsättning.

Boka dina Helsingborgs-upplevelser här

I vår bokningshubb finns allt från upplevelser till aktiviteter, inträdesbiljetter och boenden på en och samma plats! Vi ses i Helsingborg.

Mer inspiration

Tips! Använd gärna filterfunktionen för att hitta det du söker.

Tropical beach med vajande palmer. Några ungdomar hänger vid strandkanten

Tropical Beach

Stränder Uppleva & göra

Tropical Beach

Tropical Beach är stadens citybeach som endast ligger ett stenkast bort från stadens pulserande gator. Hit smiter Helsingborgarna för ett dopp efter lunchen eller för härligt häng i solnedgången. Här vajar palmerna i vinden och känslan av utomlands infinner sig.

En drönarbild över Gröningen i Helsingborg. Stor gräsmatta med badbryggor ner i havet.

Gröningen

För barn Stränder ...(1)

Gröningen

Gröningen är Helsingborgarnas vardagsrum och tar vid där Norra Hamnen slutar. Här hänger folk för picknick eller en omgång kubb på den stora gräsmattan eller solar på trädäcket. Från trädäcket går flera bryggor ner i havet för den badsugne. Det är också vid dessa bryggor eller kallbadhuset Kallis som många Helsingborgare badar året om.

Här ligger även den populära lekplatsen Surflekan där alla barn får känna känslan av livet som surfare, både på surfbräda och i surfbussen.

Fortsätter man längs med strandpromenaden passerar man både stranden Fria Bad och Vikingstrand innan man kommer fram till Sofiero Slott.

Rydebäcks strand med grönska vid strandkanten och vita böljande vågor på sundet.

Rydebäcks strand

Stränder Uppleva & göra

Rydebäcks strand

Rydebäcksbadet är en flera hundra meter lång och fin sandstrand. Bryggan som är 190 meter lång passar perfekt för ett kvälls eller morgondopp. I anslutning till stranden ligger fina gräsytor som passar bra för fotboll eller drakflygning.

Råå vallar en varm sommardag. Ute i vattnet ligger en röd brygga som badande hoppar från.

Råå vallar

Stränder Uppleva & göra

Råå vallar

Långgrund sandstrand precis söder om Helsingborg. Här landsteg en gång i tiden den danska armén och du kan fortfarande se tydliga spår av den försvarsvall som staden anlade. Här startar även Helsingborgs två snorkelleder.

Kallbadhuset Pålsjöbaden sett från ovan. Kallbadhuset ligger ute på pålar i vattnet.

Pålsjö strand

Stränder Uppleva & göra

Pålsjö strand

Visste du att Helsingborgs nyaste strand finns i Pålsjö? På Pålsjö norra har vi fixat och donat så att det nu finns två meter högre strand än på 70 år – alltså ännu bättre plats för solsugna sommarfirare. 

Bad på stranden i Domsten, villor skymtar i bakgrunden.

Domsten strand

Stränder Uppleva & göra

Domsten strand

Norr om Helsingborg ligger Domsten där du kan välja mellan flera badplatser. Här kan du ha turen att se sälar som solbadar på klipporna. En annan populär aktivitet framförallt för barnen är krabbfiske i den lilla hamnen.

Badande på Vikingstrand i Helsingborg, staden skymtar i bakgrunden.

Vikingstrand

Stränder Uppleva & göra

Vikingstrand

Lång sandstrand med flera bryggor. Här är även hunden välkommen på anvisad del av stranden. Vikingstrand är bästa badet för dig med funktionsnedsättning.

Drönarbild över Fria Bad en sommardag.

Fria bad

Stränder Uppleva & göra

Fria bad

Detta är en av Helsingborgarnas favoritstränder, en bred och lång sandstrand där du väljer om du vill bada direkt från stranden eller väljer någon av bryggorna. Här finns också den populära vattengungan. I anslutning ligger gröningen med sin fina lekplats surflekan, kiosker och restauranger. Perfekt för hela familjen.