Helsingör & Tura

Underbara Helsingör och Danmark ligger endast 20 minuter bort med färja. Här väntar mysiga kullerstensgator, danskt hygge och såklart smörrebröden.

Att uppleva en klassisk Tura är nästan ett måste när man besöker Helsingborg. Antingen åker man bara med färjan fram och tillbaka flera vändor och äter gott i restaurangen eller gör man ett stopp i Helsingör och upplever den danska kulturen. En av höjdpunkterna som inte får missas är renässansslottet Kronborg.

Till Helsingör reser ni enkelt med Sundsbussarna som avgår från Hamntorget eller Öresundslinjen som avgår från Helsingborg C.

Sundsbussarna seglar varje timme till Helsingör. Här kan du även testa att Tura, helsingborgsklassikern som är ett måste när du…

Med Öresundslinjen seglar båtarna var tjugonde minut över sundet. Gör som Helsingborgaren och ta en tura! Tura är det lokala…

Boka dina Helsingborgs-upplevelser här

I vår bokningshubb finns allt från upplevelser till aktiviteter, inträdesbiljetter och boenden på en och samma plats! Vi ses i Helsingborg.

Mer inspiration

Tips! Använd gärna filterfunktionen för att hitta det du söker.

Utställning på Louisiana med stora färgglada målningar på väggarna.

Louisiana

Helsingör & tura Uppleva & göra

Louisiana


Louisiana Museum of Modern Art är ett ledande internationellt konstmuseum och en av höjdpunkterna bland Danmarks olika besöksmål. Här spelar konst, natur och arkitektur tillsammans i en totalupplevelse som lockar gäster från hela världen året runt.

Louisiana ligger i Humlebäck, 10 minuters tågresa söder om Helsingör.

Öresundslinjen, Elektrisk färja seglar över sundet från Helsingborg till Helsingör.

Öresundslinjen

Helsingör & tura Uppleva & göra

Öresundslinjen

Med Öresundslinjen seglar båtarna var tjugonde minut över sundet. Gör som Helsingborgaren och ta en tura! Tura är det lokala uttrycket för att åka en eller flera vändor med färjan till Helsingör utan att gå av. Här njuter du av god mat och dryck ombord och kanske också lite shopping.

Hösten 2023 bytte Forsea ägare och namn till Öresundslinjen.

Möten och konferenser

Kapacitet Ombord på Öresundslinjen:
2 mötesrum | max 10 personer

Sundsbussen Pernille ligger i hamn i Helsingborg och är redo för nästa färd mot Helsingör

Sundsbussarna

Helsingör & tura Mat & dryck ...(2)

Sundsbussarna

Sundsbussarna seglar varje timme till Helsingör. Här kan du även testa att Tura, helsingborgsklassikern som är ett måste när du ska ut på sundet! Det innebär att du åker flera vändor fram och tillbaka med båten och njuter av havet, god mat och dricka. Sundsbussarna erbjuder även turer till Ven och Köpenhamn.

Sjöfartsmuseet i Helsingör sett ovanifrån.

Sjöfartsmuseet i Helsingör

Caféer För barn ...(3)

Sjöfartsmuseet i Helsingör

I Helsingörs spännande sjöfartsmuseum, inrymt i de gamla torrdockorna vid hamnen, berättas Danmarks historia som en av världens främsta sjöfartsnationer. Museet visar upp historien om Helsingörs betydelse för den danska sjöfarten från medeltiden fram till idag. En av de mest intressanta utställningarna är om det danska skeppet Gribshunden, som sjönk utanför Helsingör i början av 1500-talet. Museet har även en unik samling av fartygsmodeller från olika tidsperioder och en imponerande samling av gamla navigationsinstrument.

Lika spännande för gammal som för ung. Här finns också ett mysigt café.

Tumlare simmar i sundet. Fenan från en vuxen tumlare och en mindre skymtar ovanför ytan i kvällsljus

Öresundsakvariet

Helsingör & tura Uppleva & göra

Öresundsakvariet

Möt djuren i Öresund och lär dig mer om det hemlighetsfulla livet under havets yta. Du kan uppleva färgglada fiskar, hajar, strålar, bläckfiskar, stora humrar och många andra havsdjur.

Öresundsakvariet är ett mysigt, litet saltvattenakvarium norr om Kronborg i Helsingör för hela familjen. Här arrangeras även Tumlarsafari ute på Sundet.

Värvets matmarknad i Helsingör. Kreativ miljö med danska flaggor i taket och olika vimplar. Ett myller av folk som äter och umgås.

Varvets matmarknad i Helsingör

Helsingör & tura Mat & dryck ...(2)

Varvets matmarknad i Helsingör

Varvets matmarknad ligger i en av det tidigare varvets stora hallar i Helsingör. Med Kulturvarvet och Museet för Sjöfart som grannar och med utsikt över Kronborgs slott är Varvets Matmarknad en självklar plats att besöka som en naturlig del av utflykten till Helsingör. På matmarknaden kan du samlas runt långbord med vänner och familj och njuta av mat från hela världen från bås med olika streetfood-koncept. Här finns allt från till exempel fish’n’chips, krispiga pizzor, läckra kakor, tacos, indisk mat och pannkakor.

Renässansslottet Kronborg slott i Helsingör med sundet i bakgrunden.

Kronborg Slott

Helsingör & tura Kultur & nöje ...(2)

Kronborg Slott

Kronborg Slott i Helsingör, Danmark är ett av norra Europas finaste renässansslott. Det är världsberömt som Hamlets och Shakespeares slott och finns med på Unescos världsarvslista. Här finns många möjligheter för unika och historiska upplevelser året runt. Upptäck kasematterna, besök utställningar, gå på en guidad tur eller besök något av de evenemang som arrangeras i samband med olika årstider och högtider. Överfarten till Helsingör tar endast 20 minuter med Öresundslinjen eller Sundsbussarna som erbjuder flera avgångar i timmen.