Lottenlund Estate

I byn Allerum utanför Helsingborg uppfyllde Tina och hennes man sin dröm om Toscana på gården Lottenlund. Den vackra allén in till vingården är kantad av vinfält på båda sidor och känslan av Toscana är ett faktum. De första vinstockarna planterades här 2016.

Vinodlingen är öppen för förbokade besök. Lottenlund erbjuder både vinprovning och vingårdsturer med fokus på naturupplevelser och goda produkter genom gårdens vin, destillat, äppeljuice och honung. Under en vingårdstur berättar Tina om druvsorter, beskärning, kalla klimat och förhållanden och svårigheter med vinodling i Sverige.

Lottenlund arbetar aktivt för ett långsiktigt hållbarhetstänk i deras verksamhet. Här används exempelvis pressresterna vidare till ett druvdestillat och man har aktivt valt att endast odla svampresistenta druvsorter för att undvika att behöva använda kemiska växtskyddsmedel.

För dig som vill uppleva känslan av att cykla till en vingård är Lottenlund ett utmärkt alternativ. Här cyklar du vackert längs kusten ut mot Sofiero för att svänga av in mot Allerum och vinfälten.

Relaterade Platser

Mat & dryck Restauranger

I den pittoreska kustbyn Rydebäck ligger restaurangen Tegel i en...

Big Buddha

1 minut
Mat & dryck Restauranger

Big Buddha i Helsingborg erbjuder en smakfull fusion av asiatiska...

Caféer Kultur & nöje ...(1)

Helsingborgs stadsbibliotek ligger mitt i centrum omgiven av mysiga Stadsparken....

Relaterade Guider

Skånes näst största stad är staden för dig som vill...

Vad är en sommar utan glass? Det vill nog ingen...

En drink med utsikt Helsingborg stoltserar med två coola takbarer...