Nordea Campus Vänner

”Att träffa Helsingborgs studenter och ha örat mot rälsen är oerhört viktigt för oss som vill vara en attraktiv arbetsgivare för unga.”

Med över 200 års erfarenhet att hjälpa kunder och medarbetare att förverkliga sina drömmar och mål, är Nordea arbetsgivaren för dig som uppskattar interna karriärmöjligheter. Det finns bara ett krav – du måste tycka om människor.

Vi har träffat Sara Bengtsson, kontorschef på Nordea i Helsingborg, för att ta reda på hur de jobbar med potentiella och befintliga medarbetare på lokal och nordisk nivå.

Hur ser Nordeas engagemang och samarbete med studenterna på Campus Helsingborg ut?

– Vi på Nordea tänker så här, vad kan vi göra för staden? Hur får vi våra unga att stanna kvar i Helsingborg när de är klara med skolan? Vi vill bidra till att göra Helsingborg attraktivt för ungdomar. Det gör vi genom att vara med i olika former av nätverksmingel, genom till exempel Campus Vänner och deras event. Här får vi möjlighet att träffa studenter, ta tempen och ha örat mot rälsen. Det är oerhört viktigt för oss som också vill vara en attraktiv arbetsgivare för våra unga, menar Sara.

Sara fortsätter.- Vi har just haft en annons ute där vi söker kundrådgivare. Många ansökningar kom faktiskt från studenter på Campus Helsingborg vilket är jätteroligt att se. Flera studenter ligger steget före och är inte färdiga med sina utbildningar men söker ändå, vilket vi på Nordea uppmuntrar till! Vi fångar ofta upp flera av de här kandidaterna för att skapa relationer för framtiden, förklarar Sara.


Hur ser möjligheterna för intern utveckling ut för talanger som vill göra karriär hos er?
– Det finns väldigt fina möjligheter att utvecklas för den som vill göra karriär inom Nordea. Vi rekryterar alltid i första hand internt och de sommarjobbare och studentmedarbetare vi tar in stannar ofta kvar hos oss och får den stöttning som behövs för att vidareutvecklas. Nordea är en nordisk bank vilket innebär att du kan prova på att jobba i till exempel Köpenhamn eller i vilken stad som helst där vi finns. Vi tror på att våga prova om man vill testa något annat internt. Visar det sig att det inte passade stängs inga dörrar. Då tittar vi på en annan lösning, säger Sara.

Vad ser du för fördelar med att samarbeta med Campus Helsingborgs studenter?
-Det är ett sätt för oss att fånga känslan och ta in nya perspektiv från unga ögon. Studenterna har så mycket att ge och ofta modet att tycka till och ha synpunkter. Det är också ett bra sätt för oss att träffa och få kontakt med kommande kollegor, menar Sara.

Och vilka är fördelarna för den studerande att samarbete med er under studietiden?
– Att du som student faktiskt får en inkörsport till en potentiell arbetsgivare och skapar ett nätverk. Det kan också vara en möjlighet för dig som vill ha ett extrajobb under studietiden. Just nu har vi tre studentmedarbetare här på kontoret i Helsingborg, säger Sara.

Hur ser Nordea på att rekrytera framtida medarbetare från Campus Helsingborg?

– Positivt! Vi har gjort det och kommer att göra det även i fortsättningen, säger Sara.

Till sist, vilka kvaliteter letar Nordea som arbetsgivare efter? Har du något tips till studenter och andra som skulle vilja jobba hos er?
– Viktigast av allt är att du tycker om och är intresserad av människor, vardagsekonomi och att vilja hitta lösningar. Allt börjar där. Och det bästa tipset jag kan ge till dig som är intresserad av att jobba hos oss – hör av dig! Det behöver inte finnas någon tjänst ute. Vi är alltid nyfikna på personer som är drivna och ligger steget före, avslutar Sara.

Fick du hjälp av informationen på sidan?