Gastronaut

Listan för dig som som älskar att överraska smaklökarna med nya spännande smaker.

Helsingborg är en riktig krogstad med en spännande matscen där du hittar allt från vita dukar och fine dining till avslappnade pubar och livliga restauranger. Här möts smaker från världens alla hörn och lokalproducerade råvaror för en gastronomisk upplevelse utöver det vanliga.

Vi är Sveriges svar på Toscana. Strax utanför staden hittar du flera vingårdar med prisbelönta viner. Närmst finner du Lottenlund Estate där du både kan boka vinprovning och ginprovning.

Upptäck vingårdarna på cykel

Hantverksbryggerier för dig som uppskattar äkta hantverk och kvalitet

Söta lokala smaker

Helsingborg är lakritsens huvudstad och som enda plats i Sverige odlas här även lakritsrot! Lakritsfabriken erbjuder förutom den godaste premium lakritsen du kan hitta även spännande lakritsprovningar och såklart populära evenemanget Smak av Lakrits som varje år återkommer i slutet på september.

Ett annat måste när du är i Helsingborg är Chocolatte och deras prisbelönta praliner som är minst lika goda som vackra. Boka en chokladprovning eller bara njut av en extra god fika.

Unik provsmakningstur med Smak av Lakrits på sju restauranger i Helsingborg. Tillgänglig: 28 sep 2024 till 29 sep 2024

Gårdsbutiker med lokala smaker

Gårdsbutikerna är många och varje butik har sin specialitet. Bara resan ut på landsbygden bland böljande fält är en njutning i sig som att träffa stolta matproducenter och smaka deras produkter.

Middagsplaner

Det finns ett brett utbud av krogar för alla smaker och preferensen i Helsingborg. Här tipsar vi om några!

Vill du hellre skapa en egen lista?

Klicka dig runt på sidan och klicka i hjärtat på platser du vill besöka och samla dem under dina favoriter. När listan är klar kan du dela den med nära och kära enkelt med en länk.