Jul i Helsingborg

– som en julsaga fast på riktigt

Åk det mysiga lilla jultåget från Nordpolen till Sydpolen. Passa på att njuta av alla vackra vinterljus längs vägen. Tider för tåget kommer inom kort.

Isbana på Sundstorget

Åk skridskor gratis, mitt i city, från den 3 december till 25 februari. Isbanan på Sundstorget är äntligen tillbaka! Ta en fartfylld tur på isen under de vackra vinterljusen. Isbanan på Sundstorget öppnar den 3 december. Isen är bemannad under vissa perioder och då finns det möjlighet att hyra skridskor och hjälm.

Inför jul förvandlas centrala Helsingborg till en härlig vintervärld med massor av julljus. Visste du att den mäktiga isbjörnen på Rådhustorget är 4 meter lång, 2,5 meter hög och väger 150 kilo?

På gång under julen

Julen är extra mysig i Helsingborg med allt från gammaldags julmarknad på Fredriksdal till härliga vinterljuspromenader och goda middagar.

I city händer det alltid en rad spännande aktiviteter under jultid.

Fredriksdal Museer och Trädgårdar julmarknad är en mysig gammaldags julmarknad som passar hela familjen. Känn julens dofter, säsongens smaker och kom i julstämning på en av Skånes vackraste julmarknader. En julmarknad med bjällerklang, pepparkakor, dans kring granen och stämningsfulla miljöer med tusentals julljus och brinnande marschaller.

Tillgänglig: 8 – 10 december

Julmarknaden bjuder er alla på en härlig julstämning! Utställare, våra egenodlade julblommor, inspiration, smakupplevelser och möjlighet till era första julklappsinköp utlovas!

Torsdagen den 16:e november inviger vi vår julbutik på Tomatens Hus. Julbutiken har sedan fortsatt öppet, torsdag-söndag, varje vecka ända fram till jul.

December på Wallåkra betyder jul. En inramning med brinnande fyrfat, värmande glögg och fullt med levande ljus. Julbord, ljusstöpning, julklappar i butiken, värmande dryck i utebaren samt fackelpromenad i naturreservatet. Jul på Wallåkra har allt du behöver för att komma i rätt stämning inför den stundande julhelgen.

Lagom till vintern 2023 går Astrid Lindgrens hjärtegripande klassiker upp på Storan igen.

Säsongens familjeföreställning är en visuellt vacker historia färgad av både det mörkaste mörker och glimrande hopp. Bröderna Lejonhjärta är en storslagen berättelse om kampen mellan det onda och det goda, ett spännande äventyr i lägereldarnas och sagornas tid.

Tillgänglig: 25 november – 20 januari

Femtio av konstnärerna i Helsingborgs konstförening bjuder in till en utställning med konst som Du inte kan vara utan.

Utställningen har inget tema och alla konstformer finns med. Tanken är att Du ska kunna hitta något som Du verkligen gillar bland detta myller av material och stilar och förhoppningsvis något Du kan ge som julgåva till någon eller till Dig själv.

Tillgänglig: Lördag 2 december kl 13-16

Söndag 3 december kl 13-18 (skyltsöndag)

Lördag 9 december kl 13-16

Söndag 10 december kl 13-16

En perfekt vinterdag i Helsingborg

Lyxa till det med en övernattning

Upplev mer och boka till en övernattning. Njut av både god middag och hotellfrukost.

Upplev mer av Helsingborg

Inga sidor hittades.