Sportlovstips

Sportlovet i Helsingborg är inte bara en paus från skolans rutin, det är en möjlighet att omfamna det vackra vintervädret och utforska allt som staden har att erbjuda. Helsingborg är en perfekt stad för några sköna sportlovsdagar med familjen. Här hittar du häftiga aktiviteter för alla åldrar både inne och ute. Stanna kvar för en skön hotellövernattning med kuddkrig på rummet och hotellfrukost.

Välkommen till Sportlovet i Helsingborg!

När vädret är fint, njut av lite tid utomhus! Helsingborg är en alldeles lagom stor stad som passar perfekt för hela familjen. Här finns alltid en cool lekplats runt hörnet för alla med spring i benen.

Välkommen till sportlovet på Fredriksdal museer och trädgårdar. I år tittar vi närmare på hur det går till att klippa får, lär oss att bygga en fågelholk och en egen kakelugn, går på getpromenad samt bakar tunnbröd efter norrländskt recept.

I city händer det alltid en rad spännande aktiviteter under sportlovet. Stadskärnan myllrar av härliga aktiviteter för hela familjen där långa fikastunder och kulturella upplevelser avlöser varandra! Här kommer länk till HBG Citys program.

En tur till Danmark är alltid spännande! På Kronborg Slott pågår den populära utställningen Monster. Andra populära besöksmål är Sjörfartsmuseet och Öresundsakvariet.

Boka dina Helsingborgs-upplevelser här

Nu kan du boka allt från inträdesbiljetter till vinprovningar, cykelpaket och hotell direkt här. I vår nya bokningshubb finns allt från upplevelser till aktiviteter, inträdesbiljetter och boenden på en och samma plats! Vi ses i Helsingborg.

Fler populära aktiviteter

Tropikariet

Besök den exotiska inomhusdjurparken Tropikariet! Här kryllar det av djur, allt från uggle-apor och skorpioner till fladdermöss och krokodiler. I klappdammarna kan du sticka ner handen till doktorsfiskar, putsarräkor och dolksvansar. Vågar du?

Isbanan på Sundstorget

Åk skridskor gratis, mitt i city, från den 3 december till 25 februari. Efter ett års uppehåll är den omtyckta isbanan på Sundstorget tillbaka! Isbanan bemannas av Helsingborgs Hockeyclub Ungdom fredagar klockan 16.00-20.00, lördagar och lovdagar 12.00-20.00 samt söndagar 12.00-18.00. Under de bemannade tiderna kan du hyra skridskor och hjälm på plats. 

Spännande historia, kunglig glans och kultur

Låt barnen upptäcka hur vi levde förr och hälsa på bondgårdsdjuren på Fredriksdal Museer och trädgårdar. Eller gå upp de 146 trappstegen i Kärnan, Helsingborgs medeltida slott. Strax utanför staden ligger det gamla kungliga sommarslottet Sofiero. Förutom en helt fascinerande slottspark med spännande labyrint så finns den helt nya lekplatsen.

Här gillar barnen att käka

En perfekt vinterdag i Helsingborg

Här i Helsingborg sover hela familjen gott

Comfort Hotel Helsingborg är ett trendigt hotell med enkla och smarta lösningar, bara 500 meter från Helsingborg C. Det självklara…

Radisson Blu Metropol Hotel har ett centralt läge i Helsingborg och erbjuder en trevlig stämning med modern design och personlig…

Hotell Stadsparken är ett personligt hotell med central placering i Helsingborg. På Hotell Stadsparken sover ni gott i trivsamma rum…

Elite Hotel Marina Plaza är en inbjudande mötesplats med havet på ena sidan och Helsingborg C på den andra. Bo…

Få en känsla av weekend hela veckan och njut av en drink i vår rooftop bar, med magisk utsikt över Sundet, ta…

Dream – Luxury Hostel ligger mitt i centrala Helsingborg och är ett modernt vandrarhem med hotellkänsla. Ett stenkast till Helsingborg…