Coola tips för leksugna barn

Helsingborg erbjuder häftiga upplevelser för alla små besökare.

Vad sägs om en spännande djungellekplats där man till och med hör djurens läte bakom buskarna eller att besöka bondgårdsdjuren på Fredriksdals museer och trädgårdar? Eller varför inte testa Sofieros nya lekplats med svindlande upplevelser uppe bland trädtopparna i deras äventyrsbana.

Vill barnen upptäcka mer och lära sig spännande saker? På Tropikariet som är ett inomhuszoo vandrar ni genom en dunkel regnskogsmiljö, hälsar på de nyfikna lemurerna och kollar in akvariet där både hajar och söta Nemofiskar simmar. Precis intill Tropikariet ligger även paradiset för alla lakritsälskare nämligen Lakritsfabriken. Ett stopp i deras butik är ett måste.

Ett utlandsäventyr till Helsingör

Ett äventyr som sticker ut och är extra spännande är ju att ta båten över till Danmark och Helsingör och uppleva den danska atmosfären.

En glass smakar alltid bäst i den lilla smala gränden Brostræde som ligger på vägen upp till gågatan. Promenerar man sedan ner mot Kronborg Slott och Varvets matmarknad hittar man både det spännande Sjöfartsmuseet och en stenkast bort även Öresundsakvariet. Att besöka slottet Kronborg som är listat på UNESCOS världsarvslista är såklart även det intressant för hela familjen.

Till Helsingör åker man enkelt med Sundsbussarna eller Forsea som seglar flera gånger i timmen. Överfarten tar 20 min och biljett köps enkelt på plats.