Cykla i Helsingborg

I Helsingborg varvar du enkelt den pulserande stadskärnan med den pittoreska landsbygden. Och får vi säga det själva är staden ett mecka för dig som vill cykla. Här startar nämligen två av landets nationella cykelleder Kattegattleden och Sydkustleden.

Vår region är perfekt att utforska på cykel! Vi har två nationella cykelleder och många olika cykelturer med olika teman. Så sätt igång och utforska vår underbara region på cykel. Det är lätt att ta sig runt i Helsingborg med cykel!

Unik cykelresa med besök på tre vingårdar inklusive vinprovning av deras vin. Tre härliga övernattningar i Helsingborg, Ängelholm och Båstad.

Kattegattleden  

En 390 kilometer cykelled som sträcker sig längs kusten från Helsingborg i Skåne, genom Halland, till Göteborg. Cykling i världsklass, fantastiska matupplevelser, vackra vyer och en doft av hav och strand.

Kattegattleden börjar – eller slutar – i en av Nordens äldsta städer, Helsingborg. Från Helsingborg cyklar du norrut, passerar Sofiero slott och de långa, härliga stränderna vid Domsten och Viken. Leden går längs vattnet, och utsikten över ett glittrande Öresund är minst sagt magisk.

Sydkustleden  

Sydkustleden är 260 km lång och uppdelad i sex etapper som löper längs med Skånes kust mellan Simrishamn och Helsingborg. Du cyklar mellan pittoreska fiskebyar och pulserande storstäder med havet som ständig följeslagare.

På de knappa tre milen mellan Landskrona och Helsingborg hinner du uppleva massor! Denna etapp mellan Landskrona och Helsingborg är en härlig cykeltur som tar dig genom vackra landskap och charmiga fiskelägen.

Cykelturer i nordvästra Skåne  

Njut av en kust med långa stränder och dramatiska klippor, trolsk bokskog, djupa raviner och öppna fält. Längs vägen väntar välfyllda gårdsbutiker, spännande besöksmål, pittoreska byar och mysiga caféer.

Här hittar du förslag på cykelturer med olika längd och kupering som startar och slutar på samma plats. Perfekt för en halv eller dagstur. Passar såväl familjen som elitcyklisten.

Boka cyklar och cykelpaket med Travelshop

Vill du uppleva Helsingborg på cykel? Hos Travelshop hyr du enkelt allt från vanlig cykel, elcyklar till proffscyklar. Du kan även välja mellan kompletta cykelpaket där allt ingår som ex. en dagstur till Louisiana i Danmark eller ett flerdagarspaket längs Kattegattleden med flera övernattningar. Du kan alltid välja att hämta och lämna din cykel på olika platser.

Bike Friendly Places

Här nedan hittar du platser som är certifierade som Bike Friendly Places. Här är det extra bekvämt att komma som cykelturist. Välkommen!

Bike Approved Accommodation

Här nedan hittar du platser som är certifierade som Bike Approved Accommodation. Här är det extra bekvämt att bo som cykelturist. Välkommen!

I hela regionen Nordvästra Skåne har vi gjort det lite enklare för dig som kommer för att cykla. Väljer du ett boende med certifieringen Bike Approved Accomodation kan du vara säker på att både du och din cykel blir väl omhändertagna.

Certifieringen innebär:

  • Tryggt förvar av cykel
  • Möjlighet till avspolning av cykel
  • Cykelpump
  • Erbjuder vatten till vattenflaska
  • Kontaktlista på ”cykelräddare” vid punka eller andra cykelproblem

Cykla mer

Här nedan får du fler cykeltips! Använd gärna filterfunktionen för att enkelt hitta det du söker.