Bokningsplattformen GoToHUB är live.

Vy över skördefälten på Fredriksdal museer och trädgårdar. Bostadshus o bakgrunden.

Nyligen lanserades en ny gemensam besöksnäringsstrategi, Älska Helsingborg – en strategi för hållbar turism och växande besöksnäring med siktet inställt mot 2030. I januari valde Visit Helsingborg att sluta avtal med GoToHUB som erbjuder en bokningshubb som möjliggör för besöksnäringen att på ett enkelt sätt ansluta och bli bokningsbara. I hubben finns allt från upplevelser till aktiviteter, inträdesbiljetter och boenden på en och samma plats!

– Bokningshubben landar väl in i strategin där en av de övergripande målbilderna är en ökad omsättning för hela destinationen under perioden september – maj som bland annat ska nås genom utveckling och paketering av destinationen. Genom att placera bokningsplattformen på vår webbplats visithelsingborg.com drar vi nytta av befintlig organisk trafik för att på ett effektivt sätt sälja destinationen året runt. Vi ser med spänning på vad plattformen kan ge destinationen framåt, säger Helena Wennerström, Biträdande kommunikation- och näringslivsdirektör, Helsingborgs Stad.

Bokningsplattformen lanserades den fjärde april på visithelsingborg.comoch ger även verksamheter inom besöksnäringen möjlighet att sälja varandra och på så sätt ingå i ett digitalt ekosystem där alla driver framåt för att öka antal besökare till destinationen och få varje besökare att uppleva mer. Plattformen öppnar även för nya spännande samarbeten då besöksnäringen även kan sälja produkter från övriga nordvästra Skåne. Idag har Båstad Turism & Näringsliv valt att ansluta till plattformen och fler kommuner i nordvästra Skåne tittar just nu på möjligheten.

– Vi ser detta samarbete som en fantastisk möjlighet att marknadsföra och stötta besöksnäringen i Helsingborg och regionen, säger Petra Karlsson, Hotell Stadsparken.

Redan idag har 13 besöksnäringsföretag valt att ansluta till plattformen i Helsingborg och fler är på väg in inom kort. Följande företag är eller blir inom kort bokningsbara i plattformen: Sofiero Slott, Hotell Stadsparken, Lottenlund Estate, Lakritsfabriken, Travelshop AB, Hjortsbytorp Country living & golf, Comfort Hotel Helsingborg, Dunkers Kulturhus, Fredriksdal Museer och Trädgårdar, Kärnan, Skonaren Nina, Pålsjö Kallbadhus, Kallis i Helsingborg och Bollbrolyckan.

– Valet att vara med i GoToHUB lösningen var enkel för oss. GoToHUB & Helsingborgs stad erbjuder besökaren att boka våra och andras produkter direkt när de kommer in på Visit Helsingborgs hemsida, det blir enklare för besökaren helt enkelt, säger Ingvar Ryggesjö, ägare Travelshop.

– Det är med stor glädje att vi igår gick live i vår satsning med Visit Helsingborg. Många månader av arbete har lagts ner och det har varit ett sant nöje att jobba med de anställda på Visit Helsingborg. Det är naturligtvis ett långsiktigt projekt som startade igår, men som kommer att utveckla sig över många år. För varje ny dag som vi jobbar med Visit Helsingborg och aktörerna blir det tydligare att vi tillsammans går en ljus framtid till mötes, säger Dan Granath, VD GoToHUB

Om GoToHUB
Sedan tidigare är GoToHUB etablerade på ett flertal destinationer i Norge, bland annat Harstad, Arendal, Alta, Stavanger, Lofoten och Tromsø med flera och i Sverige med Visit Dalsland, Södra Bohuslän, Båstad och nu Helsingborg.

Vill du veta mer?

Kontakta Helsingborgs Stad
Anette Lindstrup, Affärsutvecklare
anette.lindstrup@helsingborg.se
0732 31 57 99

Evelina Johnsson, Marknadsstrateg
evelina.johnsson2@helsingborg.se
073 840 66 21

Kontakta GoToHUB
Anders Lindström, Head of Sales GoToHUB
anders@gotohub.no

0735 168 730

Vy över skördefälten på Fredriksdal museer och trädgårdar. Bostadshus o bakgrunden.