7 bästa stränderna i Helsingborg

Helsingborgs pittoreska kustlinje och det klara vattnet i Öresund gör det till en utmärkt plats för att njuta av en skön dag på stranden. Här finns både stränder mitt i city och mindre små guldkorn en bit utanför stadskärnan. Här listar vi våra 7 favoriter.

Fria bad

Ett stenkast från city väntar Fria bads fina sandstrand med turkosblått vatten. Här infinner sig känslan av Medelhavet med strandrestauranger och glasskiosker. Barnens absoluta favorit är gungan i vattnet och Surflekan precis bredvid.

Tropical Beach

Mitt i city vajar palmerna och beachbaren bjuder på skön stämning i solnedgången. Hit smiter Helsingborgarna för ett dopp på lunchen eller solnedgångsdopp.

Råå Vallar

Strax söder om staden sträcker sig populära Råå Vallar med fina sandstränder intill den gamla fiskebyn Råå. Varför inte avsluta dagen med en god middag på någon av byns trevliga restauranger.

Vikingstrand

Fortsätter man strandpromenaden norrut från Fria Bad kommer man till Vikingstrand. Här är hunden välkommen och det är även en populär strand för både Kite-surfare och windsurfing.

Rydebäcks strand

I den mysiga byn Rydebäck ligger en fin vit sandstrand med vacker natur runt om. Hit kan man cykla längs Sydkustleden inifrån stan eller ta buss.

Domsten

I det gamla fiskeläget Domsten finns en fin sandstrand precis intill den lilla fiskehamnen. Här passerar både Kattegattleden och Kullaleden för dig som kanske inte vill slappa på stranden hela dagen.

Pålsjö Strand

Längs strandpromenaden norrut hittar ni både Pålsjö Strand och ett av stadens fina kallbadhus som ligger vackert på pålar ut i havet. Avsluta dagen med boulespel och skönt häng på Pålsjö Krog.

Listan visar 7 utvalda stränder men Helsingborg har faktiskt hela 22 stränder och badplatser.