10 guldkorn på 48 timmar i Helsingborg

Gör något riktigt härligt tillsammans med dina vänner i sommar och kom till ljuva Helsingborg. Här bjuder vi på 10 guldkorn som du inte får missa när du besöker sundets pärla.

Färgglada dahlior i ett vattenkärl

1. Frossa i kunglig glans på blomstrande Sofiero

Sofiero är en park i ständig förändring. Strosa på färgglada blomstergator och njut av härliga perennrabatter. Gå på upptäcktsfärd på snirkliga stigar vid porlande vatten, förlora er i de förtrollande ravinerna och mys med medhavd picknick i gröngräset. Vill du och dina vänner sätta extra guldkant på ert besök? Missa då inte att besöka slottet och de kungliga miljörummen, där finns alltid någon spännande utställning att upptäcka. Boka inträde här.

Kärnan i kvällssolen.

2. Kärnan – 146 steg från paradise

Vill du uppleva ett genuint historiskt äventyr som tar dig och dina vänner på en resa genom tid och rum? Resan börjar på stortorget mitt i city, här hittar du terrasstrapporna som leder dig upp till Slottshagsparken och Kärnan – Helsingborgs stolta symbol. Detta torn står som en vakt över staden sedan medeltiden och bjuder in dig att utforska dess fängslande gångar och fascinerande berättelser.  Efter 146 äventyrliga trappsteg i tornet och upp till himlen väntar belöningen, Helsingborgs bästa utsikt! Boka inträde här.

Drönarbild över Fria Bad en sommardag.

3. En promenad som väcker alla sinnen

Att promenera längs havet i Helsingborg är en upplevelse för alla sinnen. Varför inte starta vid norra hamnen och den livliga atmosfären i city. Promenixa sedan längs kustlinjen ut mot Fria bads mjuka sandstrand och den grönskande landborgen att vila blicken på. Lugnt tempo eller powerwalk? Det är upp till dig och ditt sällskap.

Närbild på en glasskula i en bägare framför glassbaren Cucco

4. Njut av glass på italienska

Ta en välförtjänt och svalkande paus mellan alla intryck och upplevelser och besök mysiga Cucco. Det familjeägda lilla glasscaféet som serverar hemmagjord, italiensk glass hittar du på centrala Kullagatan i Helsingborg. Välj bland upp till 15 dagsfärska smaker av gelato och sorbeter som görs med hjärtat, från grunden. Smarrigt va!

Sillen och makrillens uteservering med en solnedgång som precis når horisonten över sundet.

5. Fine dining med havet som granne

Du blir aldrig mätt på vare sig havet eller utbudet av smakrika restauranger i soliga Helsingborg. Sillen & Makrillen är ett av stans älskade smultronställen sommartid som ligger alldeles vid vattenbrynet med en magisk utsikt över sundet och Danmark. Här njuter du och dina vänner av god mat och dryck i takt med att solen går ner vid horisonten. Kan man ha det bättre?

6. Good vini, no regretti!

Sätt ännu mer färg på ditt helsingborgsäventyr och besök Amore Fantasia, den trendiga italienska trattorian mitt i city där hantverk och tradition möter glitter och glamour. På den explosiva och nytänkande men också klassiska italienska menyn finns det något för alla. Och ta gärna en titt på den generösa cocktaillistan. Amore, mio!

Praliner på Chocolatte i Helsingborg.

7. Välkomna en värld av choklad

Något sött på maten eller gott till fikapausen är mer eller mindre ett måste under resan, eller hur? Missa då inte Chocolatte – stans sötaste chokladfabrik mitt i hjärtat av Helsingborg, där alla praliner görs för hand, med kärlek. Varför inte ta med en liten sötsak hem också till någon du tycker om?

I verkstan på Wallåkra stenkärlsfabrik, bänkar att dreja vid längs en gång med fönster

8. Wallåkra Stenkärlsfabrik anno 1864

Passa på och upptäck ännu mer av historiens vingslag under ditt helsingborgsbesök. Dryga milen söder om centrala Helsingborg hittar du Wallåkra Stenkärlsfabrik. En kulturell kvarleva från den nordvästskånska hantverks -och industriepoken. Fabriken ligger idylliskt och naturnära, inbäddad i Rååns dalgång. Här kan du och dina vänner prova på att dreja, äta god mat på krogen i det gamla magasinshuset eller bara vara och njuta av den vackra naturen.

Tomater i lösvikt på tomatens hus i Vallåkrabygden.

9. Botanisera i tomatens helsingborgshistoria

På Tomatens Hus i Vallåkra utanför Helsingborg har det odlats tomater ända sedan 1950-talet och utbudet bjuder på en minst sagt rik variation och färgexplosion. Här plockar du dina tomater i lösvikt, blandar precis hur du vill och sätter ihop din egen smarriga snackspåse. Mittemot butiken hittar du och dina vänner Miss Alice krog där ni absolut inte får missa tomatpajen, en klassiker som smälter i munnen!

Fasaden på Clarion hotel Sea U i kvällsljus.

10. En cocktail i solnedgången, tack!

Oh la la! Upplev franska rivieran i Helsingborg! Högst upp på våning 8 på Hotel Clarion Sea U hittar du Rooftop Bar som bjuder på läskande drinkar, vibrerande stämning och magisk utsikt. Känn havsbrisen i håret och lyssna till vågornas härliga brus. Ett perfekt ställe att avrunda kvällen på med dina bästa vänner. 

Boka dina Helsingborgs-upplevelser här

I vår bokningshubb kan du boka allt från aktiviteter till inträdesbiljetter och hotell på en och samma plats! Smidigt och dessutom stannar ekonomin på destinationen. Det tycker vi är både bra och hållbart. Vi ses i Helsingborg!

Utvalda platser