Vandra i Helsingborg

I Helsingborg är naturen alltid nära och kan avnjutas året runt. Ta en krispig vinterpromenad eller upplev naturens färgspel när hösten kommer. Varje årstid bjuder in till nya äventyr utomhus. Oavsett om du är en erfaren vandrare eller föredrar lugna promenader i vackra omgivningar, finns det massor att upptäcka både i och runt Helsingborg.

Här hittar du tips på naturnära vandringsleder och naturområden för dig att utforska.

Skåneleden

140 mil vandringsled väntar på dig! Följ med ut i den magiska skånska naturen och hitta ditt nästa stora (eller lilla) äventyr. Välj bland över 100 etapper och ge dig ut i det skånska landskapet – över dagen eller för en längre vandring. Skåneleden är uppdelad i sex delleder utifrån geografiskt område och naturens karaktär. Välj om du vill vandra längs kust eller inland och utforska den delled som tilltalar dig mest.

Kullaleden

En vandringsled som bjuder på storslagna vyer, charmiga fiskelägen, naturupplevelser och kultur – allt i ett! Kullaleden är en del av Skåneledens SL 5 runt Kullahalvön från Helsingborg, via Höganäs, Kullaberg, Arild till Utvälinge. Leden är 70 km lång och erbjuder många varierade upplevelser längs sträckan. Här i Helsingborg sammanfaller den långa sträckor med Landborgspromenaden.

Drönarbild över Kullaleden, en smal stig slingrar sig mellan stranden och gröna områden.

Landborgspromenaden  

Landborgspromenaden är en unik vandringsled och en av Helsingborgs mest omtyckta. Promenaden sträcker sig från Raus Kyrka i söder till Sofiero Slott i norr. Totalt är det en sträcka på 14 km. Leden höjer sig mellan 20 och 40 meter över havsytan och erbjuder hisnande vyer över staden och mot Danmark och havet.

Naturområden i Helsingborg

I Helsingborg har du alltid nära till naturen. Ta en promenad i något av våra många naturområden.

Behöver du mer inspiration för vandring?

En promenad genom staden, en aktiv vandring eller njut av naturen i skogen, här kan du läsa mer om alla spännande vandringsaktiviteter utomhus i Helsingborg.

Här hittar du mer inspiration.

Här nedan hittar du fler tips för vandring!
Använd gärna filterfunktionen för att enkelt hitta det du söker.