Helsingborg – ett paradis för golfare

Vasatorps golfklubb utanför Helsingborg en sommardag.

Ett av världens golfbanetätaste områden – Med Helsingborg som utgångspunkt når du drygt 15 golfbanor av hög klass inom radien av 30 minuters bilfärd. Flera har öppet året runt medans andra öppnar tidigt för säsongen och håller öppet långt in på hösten. Våren och hösten är extra härliga i Skåne helt enkelt.

Helsingborg erbjuder den perfekta mixen av citypuls och charmig skånsk landsbygd. Här möts du av en charmig historisk stadskärna, kultur och restauranger som skämmer bort dina smaklökar.

Vill du inte spela golf hela tiden så finns det mycket att uppleva. Kolla in dessa förslag!

Bilder över ett hål på Mölle Golfklubb uppe på Kullaberg med fin utsikt över havet och kustlinjen.
Vasatorps golfklubb utanför Helsingborg en sommardag.
Landskrona golfbana vid havet, mellan golfbanan och havet står några träd.

Drömmen om Toscana i Skåne.
Vingårdarna duggar tätt i nordvästra Skåne. Bara 10 minuter utanför staden breder Lottenlund Estates vackra vinfält ut sig. Den vackra allén kantad av lavendel med vinfält på båda sidorna gör det lite svårt att förstå att vi faktiskt är i Helsingborg. Här erbjuds både vingårdsvandringar med vinprovning men även ginprovning. Allt producerat på gården! Boka din provning här.

Kunglig glans med blomsterprakt.
Sofiero slott och slottsträdgård stoltserar med ett unikt kungligt trädgårdsarv i kombination med nyskapande trädgårdsdesign. Alla årstider bjuder på sin speciella tjusning på Sofiero. Från vårens omåttligt populära Rhododendronblomning till sensommarens prunkande Dahliakvarter. Slottsrestaurangen nyöppnar inför säsongen 2024 och erbjuder middag av högsta klass i de gamla slottssalarna. Boka inträde till Sofiero här.

Danskt hygge
Endast 20 minuter bort med färja ligger Helsingör och Danmark. Man får nästan säga att resan över till Helsingör är ett måste när man är i Helsingborg. På andra sidan sundet väntar den danska atmosfären med smörrebröd och hygge. Besök Kronborg Slott, den populära Varvets matmarknad och strosa runt på kullerstensgator och mysiga gränder. Eller varför inte bara ta en Tura?

Helsingborgs medeltida slott
Ståtligt reser sig Kärnan på en höjd ovanför staden och erbjuder stadens bästa utsikt. Vid klart väder ser man här hela vägen ner till Malmö och Öresundsbron. Man förstår varför just denna platsen valdes för Helsingborgs medeltida slott. Idag är det bara tornet Kärnan kvar som användes som försvarstorn. För den som vill njuta av denna underbara utsikt får man gå uppför tornets 5 våningar tills man når takterrassen som ligger 35 m upp från marken. Boka inträde till Kärnan här.

Sveriges skafferi
Det är inte för inget som regionen även kallas för Sveriges skafferi med de utmärkta lokalt odlade råvarorna. Runt om i staden bjuds det på goda smaker i form av prisbelönta praliner hos Chocolatte, lakrits (Sveriges enda lakritsodling finns här), lokala bryggerier och restaurangscenen som tar in alla goda smaker och komponerar rätter du sent glömmer.

Golfbanor