Uppleva & göra

I Helsingborg finns massor av alternativ för dig som vill förundras av historiens vingslag, vackra slott och vacker natur. Kanske vill du cykla längs någon av alla cykelleder eller bara koppla av på någon av stadens fina stränder? Inspireras av stadens breda utbud här nedan.
Välkommen till Helsingborg!

Välj typ av aktivitet
Cykla
För barn
Golfa
Helsingör & tura
Kallbad
Keramik & Design
Paddla
Sevärdhet
Shopping
Stränder
Vandra
Två personer paddlar kajak och sup på Rönneå.

Stisses

För barn Paddla Uppleva & göra

Stisses

I Ängelholm slingrar sig vackra Rönne å runt staden och vidare ut till havet och småbåtshamnen i Skälderviken. Att glida fram i kanot längs ån är både rogivande och ett kul äventyr för hela familjen. Ta med fika och stanna längs någon av de olika bryggorna för ett skönt stopp.

Hos Stisses kan du hyra Kanot, SUP eller Kajak.

En drönarbild över Gröningen i Helsingborg. Stor gräsmatta med badbryggor ner i havet.

Gröningen

För barn Stränder Uppleva & göra

Gröningen

Gröningen är Helsingborgarnas vardagsrum och tar vid där Norra Hamnen slutar. Här hänger folk för picknick eller en omgång kubb på den stora gräsmattan eller solar på trädäcket. Från trädäcket går flera bryggor ner i havet för den badsugne. Det är också vid dessa bryggor eller kallbadhuset Kallis som många Helsingborgare badar året om.

Här ligger även den populära lekplatsen Surflekan där alla barn får känna känslan av livet som surfare, både på surfbräda och i surfbussen.

Fortsätter man längs med strandpromenaden passerar man både stranden Fria Bad och Vikingstrand innan man kommer fram till Sofiero Slott.

Närbild på minigolfbana med en persons om håller i en klubba med rosa boll.

Green Golf

För barn Golfa Uppleva & göra

Green Golf

Green Golf är en form av långgolf i miniatyrformat. Precis som i vanlig golf är hindren naturliga och utgörs av bunkrar, rinnande vatten och rejäla greener. Här spelar du i magisk miljö med härlig havsutsikt på Gröningen. Avsluta med en god glass, du har hela 27 olika sorter att välja på!

Pitchers

För barn Mat & dryck Restauranger Uppleva & göra

Pitchers

I gallerian på söder ligger även Pitchers, en gastropub med spelcentret World of Activities. Här kan ni äta något gott och sedan utmana familjen i femkamp eller trekamp. Här hittar ni bland annat bowlingbanor, simulatorhall, biljard och shuffleboard.

Sjöfartsmuseet i Helsingör sett ovanifrån.

Sjöfartsmuseet i Helsingör

Caféer För barn Helsingör & tura Mat & dryck Uppleva & göra

Sjöfartsmuseet i Helsingör

I Helsingörs spännande sjöfartsmuseum, inrymt i de gamla torrdockorna vid hamnen, berättas Danmarks historia som en av världens främsta sjöfartsnationer. Museet visar upp historien om Helsingörs betydelse för den danska sjöfarten från medeltiden fram till idag. En av de mest intressanta utställningarna är om det danska skeppet Gribshunden, som sjönk utanför Helsingör i början av 1500-talet. Museet har även en unik samling av fartygsmodeller från olika tidsperioder och en imponerande samling av gamla navigationsinstrument.

Lika spännande för gammal som för ung. Här finns också ett mysigt café.

Yoump Trampolinpark i Helsingborg. Trampoliner i olika färger.

Yoump

För barn Uppleva & göra

Yoump

Yoump i Helsingborg är en häftig trampolinparker för alla hoppglada barn. Här finns över 60 trampoliner och olika aktiviteter som passar olika åldrar och nivåer. Här finns också en foam pit där du landar ner i mjuk skum när du testar olika häftiga trick.

Jumpyard trampolinpark i Helsingborg och deras Ninja Warrior bana. Ett barn hänger i ringarna.

Jumpyard

För barn Uppleva & göra

Jumpyard

Jumpyard är den ultimata platsen för alla som letar efter en spännande och adrenalinpumpande upplevelse. På Jumpyard har hela familjen roligt tillsammans bland olika trampoliner, klätterväggar, Ninja warrior hinderbana och för de extra modiga finns deras skyrider i taket.

Leos Lekland i Helsingborg, rutschkanor i olika färger.

Leos lekland

För barn Uppleva & göra

Leos lekland

Leos Lekland är ett paradis för barn i alla åldrar. Här erbjuds ett brett utbud av lekaktiviteter för barn att utforska som till exempel hinderbanor, bollhav, studsmattor och massor av spännande rutschkanor. Här finns även ett avgränsat lekområde för de minsta barnen.

Tropikariet i Helsingborg, ett spännande inomhuszoo. En pojke hälsar på en lemur.

Tropikariet

För barn Uppleva & göra

Tropikariet

Besök den exotiska inomhusdjurparken Tropikariet! Här kryllar det av djur, allt från uggle-apor och skorpioner till fladdermöss och krokodiler. I klappdammarna kan du sticka ner handen till doktorsfiskar, putsarräkor och dolksvansar. Vågar du?

Tropikariet är även mycket engagerat i bevarandearbete för utrotningshotade djurarter, och erbjuder program som hjälper till att skydda hotade djurarter runt om i världen. Tropikariet är en plats för alla som vill lära sig om exotiska djur och deras naturliga livsmiljöer.

Lekplatsen medeltidslekan. En rutschkana ner från ett torn som är en kopia av Kärnan som även skymtar i bakgrunden.

Medeltidslekan

För barn Uppleva & göra

Medeltidslekan

Kurragömma i Kärnan på Medeltidslekan

I Slottshagen, bredvid den riktiga Kärnan ligger Medeltidslekan. Här kan du leka i den härliga medeltidsinspirerade miljön och leka kurragömma bland de små och söta medeltidshusen. Klättra upp i mini-kärnan och åk nerför den branta rutschkanan om du vågar. Ett tips är också att prova de roliga gungorna, så får du lite pirr i magen.

Lekplats i trä uppbýggd som en stor drake i rosa och grönt.

Dinosaurielekan

För barn Uppleva & göra

Dinosaurielekan

Dinosauriernas värld på Dinosaurielekan

På Fredriksdal hittar du Dinosaurier lekplatsen, en häftig park för alla Dino-älskare! Här kan du klättra och leka bland de stora uråldriga skräcködlorna och i sanden hittar du kanske spännande spår och fossiler från forna tider. Vem vill inte åka rutschkana med T-Rex och de andra dinosaurierna?

En vattenlekplats med olika delar som sprutar vatten på olika sätt. Runt lekplatsen en gräsmatta och trädäck.

Vattenlekan

För barn Uppleva & göra

Vattenlekan

Lek i vatten på Vattenlekan

I Drottninghögsparken finns det bästa av två världar, vatten och lek, Vattenlekan! Här kan du leka, plaska och svalka dig på Helsingborgs första vattenlekplats och en av få i Sverige. Lekplatsen är fylld av roliga leksaker med vattentema. Ta med badkläder för du kommer bli blöt!

En stor apa i trä på stadens djungellekplats. Framför en fin trägång som leder en mellan växtligheten på platsen

Djungellekan

För barn Uppleva & göra

Djungellekan

Träffa djungelns alla djur på Djungellekan

Släng dig i lianerna och ge dig ut på djungeljakt! I ett gammalt hamn och industriområde ligger nu en ny stadsdel, Oceanhamnen och här hittar du Djungellekan. Här har både gorillor, elefanter, ormar och papegojor fått flytta in och tröttnar du på att gunga eller åka rutschkana kan du alltid leka med alla djungelkompisarna!

Surflekan lekplats i Helsingborg. En pojke hoppar på en studsmatta.

Surflekan

För barn Uppleva & göra

Surflekan


Bland hajar och maneter på Surflekan

Surflekan ligger precis vid havet på Gröningen och är lekplatsen för alla sköna lirare och leksugna. Här kan du klättra upp i en jättemanet eller rutscha ner i den slingriga rutschkanan. Öva balansen på en surfingbräda, gå på lina, hoppa studsmatta eller bara chilla en stund i hängmattorna under palmerna.