Helsingborg är en perfekt utgångspunkt för dig som vill upptäcka mer av hela Nordvästra Skåne. Här hittar du en perfekt mix av landsbygd, citypuls, vackra stränder och naturområden. Njut av fina badplatser både vid sjöar och hav. För barnfamiljer finns härliga långgrunda stränder och spännande utflykter. För par väntar en riktig livsnjutarsemester med god mat och vackra landskap.

Kristallklart badvatten utanför Hallands väderö i turkosa toner
Två barn hoppar samtidigt ner i vattnet från en brygga. Vatten i turkost härliga toner.
Drönarbild över stranden Fria bad en sommardag. Klart vatten i härligt blå toner.

I Helsingborg ligger stränderna ett stenkast från centrum med vajande palmer och strandrestauranger med sand mellan tårna. Kolla in Tropical Beach eller Fria Bad. Söker du istället rogivande och härliga dopp i sjö är Örkelljunga eller Söderåsen perfekta val. Fedingesjön utanför Örkelljunga ligger vackert inbädad i grönska och Odensjön på Söderåsen ligger vackert i Söderåsens nationalpark välkänd för sin boksskog. Här kan du njuta av kvällsdopp i en spegelblank sjö och om du har tur har du sjön alldeles för dig själv.

Bad i Odensjön i Söderåsens nationalpark. Sjön är omringad av grönskande natur. Två pojkar står på en brygga och ser när en mindre flicka hoppar ner i en vuxens famn i vattnet.

Längs kusten avlöser långa, vita och finkorniga stränder varandra som minner om medelhavet. Ängelholm erbjuder en lång sandstrand med härliga sanddynor och intilliggande sandskog.

Kvickbadet i Höganäs är ett paradis för alla barn. Här finns rutschbanor och hopptorn i havet, en lång sandstrand med volleybollnät och lekplatser. Utanför Landskrona ligger det lilla pittoreska fiskeläget Ålabodarna. Här bjuds det på härliga dopp från brygga eller den lilla sandstranden. Passa på och ät en lunch på Ålabodarnas hamnkrog.

Hallands väderö bjuder på medelhavskänsla med turkost vatten, vita sandstränder och underbar natur. Ön är ett älskat tillhåll för bad- och båtfolk och fågelskådare. Under vår, sommar och höst avgår båtturer till ön från den pittoreska byn Torekov.

Med andra ord så är badkläder ett måste för ett besök i nordvästra Skåne.