Nyhetsbrev besöksnäringen- september 2024

närbild på olika betor i rosa och orangea toner

Hej!
När ”Slutet av Sommarn” med Molly Sandén spelas på radion, känns det som om hösten är på väg. Dagarna är fortfarande ljusa och härliga, men mörkret smyger sig närmare. Det finns en viss lockelse i tanken på att krypa upp i soffan, tända ljus och förlora sig i en god bok.

Men innan vi helt omfamnar höstens mys har vi mycket att se fram emot. September är fylld av smakupplevelser och upplevelser som väntar på att upptäckas. ”Kryddad september” står för dörren. Boka in ett besök på Sofiero och Skåne Food Fest, unna dig en middag under ”En smak av lakrits”, och avsluta månaden med att besöka Mikaeli Marknad – årets storslagna skördefest på Fredriksdal.

I onsdags hölls finalen i Swedish Wine Tasting i Ängelholm, där 24 noggrant utvalda europeiska viner blindtestades. Resultatet var fantastiskt – Sverige tog hem fem platser bland topp 12, där första platsen gick till Kullabergs Vingård och tolfte platsen till Lottenlund Estate. Vilken bedrift för NV Skåne, som nu befäster sin plats som en fantastisk vinregion. Ett stort grattis till dem båda!

Avslutningsvis undrar vi: Vad gör ni den 24 september på förmiddagen? Vi hoppas att ni tackar ja till vår besöksnäringsträff. Gästskap, värdskap, AI, coolcation, sober-curious, workation… det är många nya begrepp att hålla koll på när vi pratar om destinationsutveckling. Vissa är extra viktiga för oss. Det är avgörande att vi håller oss uppdaterade och drar nytta av de trender som påverkar oss. Låt oss tillsammans arbeta för att lyfta Helsingborg och göra staden till en ännu mer attraktiv och välbesökt destination året runt.

Klicka här för att läsa hela nyhetsbrevet

Soliga hälsningar från oss alla!