Nyhetsbrev Besöksnäringen oktober 2024

familj som grillar på en grillplats i en skog en höstdag

Hej!
Tystnaden ligger som ett lugnande täcke över Pålsjöbaden – en välbehövlig paus för både storstadens besökare och oss som har förmånen att njuta av denna oas dagligen. Helsingborg är inte bara en plats att besöka, utan en plats där lugnet möter livskraften. Det är något vi nu stärker genom vårt samarbete med Visit Skåne och deras största PR-satsning hittills, riktad mot Danmark och Tyskland. Under kampanjen lyfter vi fram Skånes unika stillhet och natursköna miljöer med hjälp av The Map of Quietude. Läs mer om detta spännande initiativ längre ner!

För några veckor sedan fick vi träffa många av er på vår välbesökta besöksnäringsträff – stort tack till alla som deltog! Vi hoppas att ni, liksom vi, gick därifrån fulla av inspiration och idéer. Som vi nämnde då, har vi mycket på gång: en ny evenemangsstrategi för att stärka evenemang och möten, fortsatt MICE-fokus på Danmark, kampanjer som rullar året ut, och GoToHub-satsningen som fortsätter visa sig vara en fullträff.

Och som grädden på moset – vi har precis släppt årets badpass till Kallbadsveckan 2025! Det är fantastiskt att se hur kallbadstrenden bara växer, och hur detta stärker Helsingborg som en åretruntdestination.

I veckan reser Evelina och jag till Östersund för höstmötet med Svenska Destinationsnätverket. Vi ser fram emot att dyka djupare i hållbar platsutveckling, och självklart att få dela med oss av lärdomarna i nästa utskick!

Tills dess, njut av höstens färger och den speciella stämning som den för med sig.


1147 Helena W signatur
Helena Wennerström

Läs hela nyhetsbrevet här