Nyhetsbrev besöksnäringen – Februari 2024

Hej!

Fick idag på Instagram upp vad jag la in för ett år sedan och det var en bild på årets första snödroppar. Jag har ännu inte sett några och det beror säkert på den kalla vintern som vi har haft men trots det så tror jag många med mig känner att våren snart är på väg. Vårkänslorna har helt klart kommit! Även om vi fått ett litet bakslag just nu.

Kallbadsveckan är precis avslutad – en succé även i år. Vi sätter verkligen Helsingborg på både den nationella som den internationella kartan – ett besöksmål värt att fortsätta utveckla. När jag badade blåste det rejält men det gav det en extra dimension och man var verkligen fulladdad av energi efter.

2024 är redan ett spännande år. Vi kommer få äran att välkomna Svenska Destinationsdagarna den 11-12 april där cirka 250 deltagare från hela Sverige kommer till oss för att stärka arbetet framåt med att belysa vikten av en stark besöksnäring. Vi kommer att visa Helsingborg från sin allra finaste sida och försöka på kort tid visa den bredd vi har att erbjuda. Det blir tura, kallbad med mera – bara för deltagarna att välja och vraka. Eller kanske hänga på allt!

Vi kommer i år att skicka totalt 9 utskick till er alla – och hoppas de ska vara läsvärda både för er och andra hos er – bara att sprida. Vill ni vi ska lägga till fler på utskickslistan – maila oss.

Avslutningsvis ska vi stänga 2023 – en sammanställning är på gång. Givetvis delar vi den med er så snart den är klar.  I förra veckan fick vi den preliminära statistiken för antalet kommersiella gästnätter 2023 på årsbasis och med en ökning med över 44 600 övernattningar slår vi rekord jämfört med 2022. Bakom ligger ett medvetet och långsiktigt arbete tillsammans med er och alla inom besöksnäringen. TACK till er alla!

Ser fram emot att möta er alla framöver – och kom ihåg – det är tillsammans vi utvecklar Helsingborg till en av Sveriges bästa destinationer.

Läs hela nyhetsbrevet här: Premiär Svenska Destinationsdagarna i Helsingborg (bwz.se)

Regniga och blåsiga februarihälsningar
Helena Wennerström