Nordic Roses 2024 besöker Helsingborg i sommar

Vitrosenpergola i blom på Fredriksdal

Som en del av en veckolång turné besöker evenemanget Helsingborg den 4–5 juli, med aktiviteter på Sofiero och Fredriksdal. Det internationella arrangemanget Nordic Roses samlar rosentusiaster från hela världen. Tillsammans reser de runt i Sverige och upplever rosor i Kalmar, Jönköping, SLU Alnarp och Helsingborg.

– I år hålls arrangemanget i Sverige, men för de största entusiasterna finns det också möjligheter att göra besök i Finland och Norge, före och efter huvudresan. Det är ju den finaste perioden på året för rosor, säger Christina Högardh-Ihr från The Green Guide som är en av arrangörerna.

För rosintresserade Helsingborgare och besökare finns det möjlighet att köpa biljetter och delta i de olika arrangemangen. Bland annat anordnas en guidad visning i rosariet på Fredriksdal, specialguidade visningar på Sofiero samt mingel med internationella roskändisar.

– Det är ett fint erkännande när ett internationellt sällskap besöker våra två stora parker med rostema. Staden har ett värdskap och är en del av programmet. Det möjliggör för Helsingborgarna att ta del av aktiviteterna som sker på Sofiero och Fredriksdal, säger Anette Lindstrup som är affärsutvecklare på Helsingborgs stad.

Om evenemanget i Helsingborg

Torsdag 4 juli – Besök på Fredriksdal med guidad visning i rosariet samt mingel med internationella roskändisar.

Fredag 5 juli – Exklusivt morgonbesök på Sofiero med specialguidade visningar, mingel med roskännare och gott morgonkaffe med bröd.

Arrangör är The Green Guide i samarbete med World Federation of Rose Societies och Svenska Rosensällskapet.

Dagsbiljetter bokas genom Visit Helsingborg i samarbete med GoToHUB här


Kontaktpersoner:

Christina Högardh-Ihr, The Green Guide
Mejl: christina@thegreenguide.setelefon: +46 707 28 68 43

Anette Lindstrup, Helsingborgs stad
Mejl: anette.lindstrup@helsingborg.setelefon: +46 732 31 57 99