Mat & Dryck

Helsingborg är ett mecka för dig som vill skämma bort smaklökarna och ständigt prova nya smaker. Vi är en av Sveriges krogtätaste städer och här finns allt från välrenommerade White Guide restauranger till små mysiga krypin på smala kullerstensgator. Här hittar du också vingårdar, bryggerier, Sveriges enda lakritsrotsodling och en rad olika gårdsbutiker.
Välkommen att smaka själv!

Vad är då egentligen en Gastronaut? Jo en Gastronaut är en person som älskar mat och dryck i alla dess…

Boka dina Helsingborgs-upplevelser här

I vår bokningshubb finns allt från upplevelser till aktiviteter, inträdesbiljetter och boenden på en och samma plats! Vi ses i Helsingborg.

Utvalda produkter

Överraska dina smaklökar i Helsingborg. Här nedan ser du några av de produkter som du kan boka i vår bokningshubb. Vi ses i Helsingborg.

Lottenlund erbjuder olika typer av vin och ginprovningar och guidade turer på vingården.

Lakritsfabriken erbjuder smakfulla lakritsprovningar och såklart årets höjdpunkt en Smak av Lakrits.

En exklusiv kulinarisk upplevelse i fem akter. Vinprovning, middag och klassisk konsert.

Mer inspiration

Tips! Använd gärna filterfunktionen för att hitta det du söker.

Välj typ
Välj typ av kök
Ölmärket Brewski bryggs lokalt Barski är deras egna taproom

Barski

Bryggerier Mat & dryck

Barski

Är du ute efter gött häng så har du hittat rätt! Här möts lokal hantverksöl och BBQ i en härlig mix. 
Ölmärket Brewski bryggs lokalt Barski är deras egna taproom med 20 olika öl på tap. Här hittar du alltid kunnig personal som guidar dig till rätt smak! 

Uteservering på Helsingborgs bryggeri. Bänkar och bord uppradade längs en vacker äldre byggnad.

Helsingborgs bryggeri

Bryggerier Mat & dryck

Helsingborgs bryggeri

Helsingborgs bryggeri ligger i Oxhallen, en anrik historisk tegelbyggnad från 1880 bara ett stenkast från platsen där det ursprungliga Helsingborgs bryggeri låg. Bryggeriet startade 2010 av två ölentusiaster och drivs idag av över 200 ölentusiaster. Helsingborgs bryggeri vill brygga gott öl med stort hjärta där fokus ligger på de bästa råvarorna, förädla dem med respekt och behålla den starka förankringen i Skånsk bryggarkultur.

Bryggeriet öppnar för visningar och andra evenemang. Håll utkik på deras hemsida för öppettider och kommande evenemang.

Råå Bryggeri

Bryggerier Mat & dryck

Råå Bryggeri

Ett ekologiskt bryggeri som brygger traditionell öl i modern tappning.

Spritan

Spritan

Bryggerier Caféer ...(4)

Spritan

Spritfabriken i Ödåkra, i folkmun kallad Spritan, är ett perfekt utflyktsmål som erbjuder något för alla. Här hittar du allt från konst, gallerier och padelbanor, till butiker med shopping för de medvetna. Ta en fika på caféet, shoppa, unna dig en behandling på någon av salongerna eller njut av en god middag på restaurangen. Platsen och verksamheterna genomsyras av hållbarhet, gemenskap, tillgänglighet, kollektivt och framförallt kvalitet, där gammalt möter nytt.

Ödåkra Brygghus på Spritan. Grundarna smakar sin öl i solen utanför brygghuset.

Ödåkra Brygghus

Bryggerier Mat & dryck

Ödåkra Brygghus

Ödåkra Brygghus grundades 2018 med målet att göra högklassigt hantverksöl för lokalbefolkningen. Ödåkra Brygghus brygger ölen på välkända Spritan i Ödåkra där man gör IPA, Lager, Porter och folköl. Grundarna Stefan och Björn vill skapa öl som ger upphov till samtal, tolerans och lite dans! Under sommarhalvåret håller ofta bryggeriet öppet på lördagar i kombination med härlig musik. Håll utkik på Ödåkra Brygghus Facebooksida för nästa evenemang.