Kultur & Nöje

Helsingborg erbjuder ett brett och spännande kulturutbud. Här har vi en stadsteater med flera olika uppsättningar per år, konserthus med Helsingborgs Symfoniorkester och Dunkers Kulturhus. På The Tivoli erbjuds det livemusik nästan varje helg och runt om i staden hittar du coola murala målningar. Välkommen att uppleva!

Planera och boka här

Nu kan du boka allt från inträdesbiljetter till vinprovningar, cykelpaket och hotell direkt på en och samma plats! Smidigt eller hur? Vi ses i Helsingborg.

På Dunkers finns alltid flera intressanta utställningar att upptäcka året om.

Kärnan är det som återstår av Helsingborgs medeltida slott. Ta del av en spännande historia och stadens bästa utsikt.

Fredriksdal är ett friluftsmuseum mitt i stan med en herrgård från 1700-talet och fantastiska trädgårdar.

Mer inspiration

Tips! Använd gärna filterfunktionen för att hitta det du söker.

Välj typ av aktivitet
En restaurang med bord och stolar framför en bar.

Vagnhall 16

Kultur & nöje Mat & dryck ...(3)

Vagnhall 16

Vagnhall 16 – Helsingborgs gamla brandstation en unik evenemangslokal och streetfood court. Kom och upplev mat, dryck, spel och oförglömliga stunder hos oss. På Vagnhall 16 tar vi dig med på en matresa resa som sträcker sig över kontinenter och kulturer. Här blandas det bästa från världens kök för att skapa en unik smakupplevelse som inte går att hitta någon annanstans. Boka för privata sammankomster, evenemang och konferenser.

Sofiero Gård

Sofiero Gård

Gårdsbutiker Kultur & nöje ...(4)

Sofiero Gård

Välkommen till Sofiero Gård! En kulturhistorisk plats på toppen av Landborgen, omringad av skog, åker och hav. 1877 uppfördes Sofiero Ladugård på begäran av Oskar den II och drottning Sofia. Ladugården ritades av arkitekten Charles Emil Löfvenskiöld (1810-1888).  Idag på Sofiero Gård kan du som besökare gå på konserter och evenemang, njuta av fika eller lunch på Brödkultur, besöka butiken Kollaborera och ta del av deras kurser och aktiviterer.

Möten och konferenser

På Sofiero Gård arrangeras även konserter i härlig miljö och den stora logen uthyrs till evenemang och konferenser.

Kapacitet:
1 mötesrum (Logen) | max 300 personer

Sundspärlan

Sundspärlan

Kultur & nöje Musik ...(1)

Sundspärlan

Sundspärlan Friluftsteater – Den fantastiska teaterscenen har funnits ända sedan Sundspärlan grundades den 1 mars
1895. I samband med att familjen Sjöcrona skapade folkparken, byggde en danspaviljong, så
byggdes även den utomhusscen som är grunden till den friluftsteater vi ser idag.

Sommaren 2024 är det dags för Eva Rydberg och hennes fantastiska ensemble att ta över
Sundspärlans sommarscen.

Möten och konferenser

Kapacitet:
6 mötesrum | max 1800 personer

Helsingborgs konserthus

Helsingborgs konserthus

Kultur & nöje Musik

Helsingborgs konserthus

Helsingborgs Konserthus invigdes den 12 november 1932, ritat av arkitekten Sven Markelius och är Sveriges första funktionalistiska monumentalbyggnad. Redan 1912 grundades Helsingborgs Symfoniorkester som är en av Sveriges äldsta symfoniorkestrar med spetskompetens, som är hett eftertraktad i både regionala, nationella och internationella sammanhang. Konserthuskören, som är den ena av två symfoniska körer i Sverige, består av cirka 60 körsångare och uppträder oftast tillsammans med Helsingborgs Symfoniorkester. Under året gästas också Helsingborgs konserthus av flera externa artister. Utvalda onsdagar bjuder man också in till Afterwork-konsert med soppa, för att på så sätt bjuda in till lite lättsammare former och nå en bredare publik.

Kvällsljus från en nattklubb med scen. Personer sitter på bord runt om.

Bollbrolyckan

Kultur & nöje Musik

Bollbrolyckan

Ett levande och pulserande nöjespalats vid stadsparken i Helsingborg. Här upplever du härliga dinnershower du sent glömmer, karaokekvällar, nattklubb och deras populära silent disco. Här skapas goda minnen med fokus på glädje, mat, musik och möten.

The Tivoli

The Tivoli

Kultur & nöje Musik

The Tivoli

Det ska vara gott att rocka! Tivoli är ett typisk rock n´roll ställe. Här spelar välkända artister, vinylmusik spelas i restaurangen och i Rock ´n´rollbaren spelar många artister några av sina första gig. Här spelade bland annat The Sounds sin första konsert. Tivoli ligger mitt i Helsingborg på Köpenhamnskajen.