Kultur & Nöje

Helsingborg erbjuder ett brett och spännande kulturutbud. Här har vi en stadsteater med flera olika uppsättningar per år, konserthus med Helsingborgs Symfoniorkester och Dunkers Kulturhus. På The Tivoli erbjuds det livemusik nästan varje helg och runt om i staden hittar du coola murala målningar. Välkommen att uppleva!

Planera och boka här

Nu kan du boka allt från inträdesbiljetter till vinprovningar, cykelpaket och hotell direkt på en och samma plats! Smidigt eller hur? Vi ses i Helsingborg.

På Dunkers finns alltid flera intressanta utställningar att upptäcka året om.

Kärnan är det som återstår av Helsingborgs medeltida slott. Ta del av en spännande historia och stadens bästa utsikt.

Fredriksdal är ett friluftsmuseum mitt i stan med en herrgård från 1700-talet och fantastiska trädgårdar.

Mer inspiration

Tips! Använd gärna filterfunktionen för att hitta det du söker.

Välj typ av aktivitet
Råå Museum för fiske och sjöfart. Historisk bild i svart och vitt från Sjöräddningssällskapet ute på sjön.

Råå museum för fiske och sjöfart

Kultur & nöje Museum

Råå museum för fiske och sjöfart

Lär dig mer om hur Råå såg ut på sin tid som fiskeläge! Och få koll på vad som faktiskt finns bevarat i byn från den tiden. I utställningarna berättas sjömännens och fiskarnas historia. Museet arbetar för att bevara och visa upp den rika sjöfartshistorien i området, särskilt den traditionella fiskekulturen.

Pansarvagn utanför Beredskapsmuseet i Helsingborg

Beredskapsmuseet

Kultur & nöje Museum

Beredskapsmuseet

Museet är Sveriges enda som huserar i en bevarad underjordisk försvarsanläggning från andra världskriget. Beredskapsmuseet invigdes 1997 och deras utställningar är belägna såväl ovan som under jord, i Batteri Hälsingborgs underjordiska byggnader och i byggnader uppförda för museiverksamheten.

Beredskapsmuseet bevarar och visar stadsvärnen inne i Helsingborg. Missa inte någon av deras populära bunkervandringar där du som besökare får följa med på en vandring genom staden, med besök inne i ett flertal bunkrar som bevarats till framtiden på Beredskapsmuseets initiativ. Speciell biljett till bunkervandringarna köps separat på hemsidan.

Kulturmagasinet

Kulturmagasinet

Kultur & nöje Museum

Kulturmagasinet

På Kulturmagasinet, som delar område med Fredriksdal museer och trädgårdar, finns hela Helsingborgs museisamling i säkert förvar. I underjordiska magasin, som slingrar sig under marken på friluftsmuseet Fredriksdal, bevarar man tidens skatter både för dagens och framtidens generationer.

För dig, dina föräldrar och självklart även för dina barn. Här finns tidens skatter från alla möjliga olika tidsepoker. På plats arbetar konservatorer som tar hand om de gamla föremålen i museisamlingen för att de ska hålla i många år framgent. En del av Kulturmagasinets uppgift är att fokusera på berättelserna och föremål från de helsingborgare som har levt och de som lever här nu. Här finns allt som har och kan tänkas få ett historiskt värde en givens plats. Om du har några frågor gällande Helsingborgs museers samlingar eller vill veta mer om Helsingborgs kulturhistoria, byggnadsvård, fotografi och konservering är du välkommen att kontakta experterna på Kulturmagasinet.

Tornet Kärnan sett uppifrån, omringad av grönska i parken slottshagen.

Kärnan

Kultur & nöje Museum

Kärnan

Kärnan, en av Helsingborgs välkända symboler, är ett nära 700 år gammalt vakttorn. Tornet är det enda som finns kvar av den medeltida borganläggningen som kallades Helsingborgs slott. Kärnan är 35 meter hög och består av 4 våningar och en takterrass. I tornet finns en utställning som berättar mer om Kärnan och den medeltida historien. Bland annat kan du prova en struthätta och en särk!

Sofiero

Sofiero

Bike friendly places Cykla ...(3)

Sofiero

Till Sofiero kommer besökare för att njuta av den blomstrande skönheten, den kungliga traditionen och den undersköna utsikten över Öresund. Trädgården anses vara en av Europas vackraste! Här kan du utforska de spännande ravinerna, besöka utställningen i slottet, busa i trollskogen, njuta av en god lunch i glasverandan eller bara vara. På Sofiero finns något för hela familjen, och parken är lika vacker sommar som vinter.

Detta är en Bike friendly place som erbjuder extra service för dig som cykelturist.

✓ Möjlighet till förvaring av bagage
✓ Möjlighet att låsa din cykel vid en fast punkt
✓ Tillgång till cykelreperationsmaterial med de vanligaste verktygen
✓ Cykelpump
✓ Information om cykelleder och annan turistinformation
✓ Möjlighet att ladda din elcykel

Fredriksdals museer och trädgårdar

Fredriksdals museer och trädgårdar

Bike friendly places Cykla ...(3)

Fredriksdals museer och trädgårdar

Ett besök på Fredriksdal museer och trädgårdar är mer än natursköna promenader och fågelsång. Det är också en resa genom tid och rum där du kan upptäcka historiska byggnader med halmtak, en herrgård från 1700-talet och ströva genom ett helt stadskvarter från gamla Helsingborg. På Fredriksdal museer och trädgårdar arrangeras årligen flera intressanta aktiviteter på temat historia och här kan barn vara med om äventyr, bus och lärande. I Helsingborgs gröna oas finns det något för alla, oavsett ålder och intressen. Här kan besökare gå på guidade turer genom historien, vara med på husdjursdagar och njuta av lantlivets alla behag utan att ens lämna city. Fredriksdal museer och trädgårdar är Sveriges första KRAV-certifierade friluftsmuseum.

Möten och konferenser

Kapacitet:

Utomhusmöte:
2 mötesrum | max 45 personer

Stadskvarteret på Fredriksdal:
3 mötesrum |

Detta är en Bike friendly place som erbjuder extra service för dig som cykelturist.

✓ Möjlighet till förvaring av bagage
✓ Möjlighet att låsa din cykel vid en fast punkt
✓ Tillgång till cykelreperationsmaterial med de vanligaste verktygen
✓ Cykelpump
✓ Information om cykelleder och annan turistinformation
✓ Möjlighet att ladda din elcykel

Dunkers Kulturhus sett från hamnen. Båtar framför huset.

Dunkers kulturhus

Kultur & nöje Museum

Dunkers kulturhus

I Helsingborg har konst- och scenkulturen ett eget hus. Ett stort, modernt hus med tillräckligt antal kvadratmeter för intressanta utställningar året om. Här finns också spännande lokalhistoria, konserter med musik från hela världen, teater- och dansuppvisningar, kulturskola för barn mellan 0-19 år, ungdomsaktiviteter och även en bistro med salt havsutsikt. Dunkers kulturhus är en kreativ plats för skapande och fritt tänkande, lika böljande och omväxlande som havet utanför.

Möten och konferenser

Dunkers Kulturhus är en fantastiskt plats för större möten och konferenser med högklassig teknisk utrustning. Lokalerna ligger vackert direkt vid havet och ett stenkast från centralstationen. I restaurangen serveras ni god mat med lokala råvaror.

Kapacitet:
5 mötesrum | max 334 personer

Renässansslottet Kronborg slott i Helsingör med sundet i bakgrunden.

Kronborg Slott

Helsingör & tura Kultur & nöje ...(2)

Kronborg Slott

Kronborg Slott i Helsingör, Danmark är ett av norra Europas finaste renässansslott. Det är världsberömt som Hamlets och Shakespeares slott och finns med på Unescos världsarvslista. Här finns många möjligheter för unika och historiska upplevelser året runt. Upptäck kasematterna, besök utställningar, gå på en guidad tur eller besök något av de evenemang som arrangeras i samband med olika årstider och högtider. Överfarten till Helsingör tar endast 20 minuter med Öresundslinjen eller Sundsbussarna som erbjuder flera avgångar i timmen.