Förskola och skola

I Helsingborg är det nästan lekande lätt att ordna det där livspusslet som alla strävar efter. Med en förstklassig service och allt inom räckhåll blir staden en oas för familjer. Frågar du en barnfamilj vad som gör Helsingborg så speciellt är chansen stor att de svarar: ”Det är en fantastisk plats att se våra barn växa upp på.” Och sanningen är att det är svårt att inte hålla med. Med sin tillgänglighet och de magnifika naturområdena är Helsingborg verkligen barnens stad.

Om du som förälder är sysselsatt med arbete eller studier, finns möjligheten för ditt barn att börja förskolan från 1 års ålder fram till dess att barnet når förskoleklassen vid 5 års ålder. För föräldrar som aktivt söker arbete eller är föräldralediga med ett annat barn, är det möjligt att ha sina barn i förskolan upp till 15 timmar per vecka.

I Helsingborg har du som förälder en unik möjlighet att tillsammans med ditt barn välja den skola som bäst passar era behov och önskemål. Oavsett om det är en kommunal skola eller en fristående skola, kan ni utforska möjligheterna och forma en framtid fylld av lärande och utveckling. Det är en chans att forma inte bara en utbildning, utan även en miljö där ditt barn kan blomstra och växa till sin fulla potential.

I Helsingborg har du som förälder och ditt tonåriga barn möjligheten att tillsammans välja den gymnasieskola som bäst passar era mål och drömmar. Oavsett om ni väljer en kommunal gymnasieskola eller en fristående, är det en möjlighet att forma en framtid fylld av möjligheter och utmaningar. Det är inte bara en fråga om utbildning, utan också om att skapa en stimulerande miljö där din tonåring kan blomstra och förbereda sig för livets nästa steg.