Jullov i Helsingborg

Hej från Helsingborg, den mysiga staden med mycket hjärta och vibrerande storstadspuls, inte minst i juletid. Njut av skridskoåkning mitt i city, förtrollande teaterföreställningar och iskalla bad på Helsingborgsvis.

Här är de bästa tipsen för jultid och jullov i Helsingborg!

Nybörjare eller veteran? På den populära skridskobanan mitt i city finns det plats för alla. Skåda hur den stora gröna, julbelysningsprydda granen lyser upp hela torget medan högtalarna spelar stämningsfulla julklassiker. Ta en paus och mys med varm choklad och gofika. Är det julstämning du är ute efter, är det hit du går.

Maxa mellandagsmyset på allra bästa sätt! Välkommen in i värmen och njut av en av Astrid Lindgrens största klassiker på Helsingborgs pampiga stadsteater. Familjeföreställningen är en visuellt vacker historia, färgad av både mörker och glimrande hopp. Bröderna Lejonhjärta är en storslagen berättelse om kampen mellan det onda och det goda, ett vidundrande äventyr för både stora och små.

Om magen börjar knorra efter teaterbesöket får du inte missa stans nya Teaterkrog Culise, som finns precis intill teaterns entré. Culise erbjuder både à la carte och teatersupé med inspiration från det franska köket.

Varför inte avsluta det gångna eller inleda det nya året med ett krispigt dopp i Öresund? Helsingborg har en unik position med inte mindre än tre kallbadhus på en och samma kustremsa. Från norr till söder finner du Pålsjöbaden, Kallis och Rååbaden. Här njuter du av värmande bastubad, gyllene vintersol och iskalla dopp i det stora blå.

Jullovstips

Här listar vi våra bästa Jullovstips i Helsingborg! Upptäck Helsingborg med barnen på jullovet. Här finns en rad roliga aktiviteter för både små och stora jullovsfirare.

Fler populära aktiviteter

Tropikariet

Besök den exotiska inomhusdjurparken Tropikariet! Här kryllar det av djur, allt från uggle-apor och skorpioner till fladdermöss och krokodiler. I klappdammarna kan du sticka ner handen till doktorsfiskar, putsarräkor och dolksvansar. Vågar du?

Spännande historia, kunglig glans och kultur

Låt barnen upptäcka hur vi levde förr och hälsa på bondgårdsdjuren i stallen på Fredriksdal Museer och trädgårdar. Eller strax utanför staden ligger det gamla kungliga sommarslottet Sofiero. Förutom en helt fascinerande slottspark med spännande labyrint, så finns den helt nya lekplatsen.

Här gillar barnen att käka

En perfekt vinterdag i Helsingborg

Här under Jultid i Helsingborg sover hela familjen gott

Comfort Hotel Helsingborg är ett trendigt hotell med enkla och smarta lösningar, bara 500 meter från Helsingborg C. Det självklara…

Radisson Blu Metropol Hotel har ett centralt läge i Helsingborg och erbjuder en trevlig stämning med modern design och personlig…

Hotell Stadsparken är ett personligt hotell med central placering i Helsingborg. På Hotell Stadsparken sover ni gott i trivsamma rum…

Elite Hotel Marina Plaza är en inbjudande mötesplats med havet på ena sidan och Helsingborg C på den andra. Bo…

Få en känsla av weekend hela veckan och njut av en drink i vår rooftop bar, med magisk utsikt över Sundet, ta…

Dream – Luxury Hostel ligger mitt i centrala Helsingborg och är ett modernt vandrarhem med hotellkänsla. Ett stenkast till Helsingborg…