Ängskurs med lieslåtter

17 juni 2023, 10:00 - 17:00

17 jun
Ängskurs med lieslåtter

Nu erbjuder vi en heldag om ängar. För dig som vill sköta en äng för den biologiska mångfaldens eller skönhetens skull. Du lär dig tekniken att hantera en lie och att göra den vass med slipning. Med erfarna kursledare och en mindre grupp deltagare får du ett fint tillfälle att öva upp dina praktiska lie-färdigheter som du kan använda i din trädgård eller äng. Du får också med dig kunskap om varför ängsskötsel gör naturen så rik på arter och hur ängsbruk kan göra lantbruk och matproduktion mer hållbara.

Vi kommer tillbringa kursdagen i det vackra, skapade kulturlandskapet kring Lillarydsgården på Fredriksdal. Ängarna kring gården anlades på 1990-talet och har nu en mångfald av ängsväxter som orkidéer, vårbrodd, höskallra och många fler. Ängarna förser Fredriksdals husdjur med hö under vintern. Ta med vad du behöver för en dag utomhus. Vi tar en timmes lunchrast då du kan äta medhavd mat eller köpa lunch i kaféet på Fredriksdal.

Kursledare
Ingvar Nilsson, bonde med lantraser och biolog, fil dr i ekologi
John Forsberg, slåtterentreprenör och bonde
Christer Lindström, möbelsnickarmästare som tillverkar lieskaft och hästbonde
Alla sköter egna slåtterängar. Från Fredriksdal finns Hedda Hammer, naturpedagog och Jakob Sandberg biolog, fil dr i ekologi på plats.

När: 17 juni 10.00–17.00
Plats: Fredriksdal museer och trädgårdar
Kursavgift: 600 kr (förköp i Kulturbutiken) + entréavgift (betalas i entrén på kursdagen)

Ängskurs med lieslåtter

  • 17 juni 2023, 10:00 - 17:00
  • Längd: 7 timmar

Plats

Fredriksdals museer och trädgårdar
Gisela Trapps väg 1
254 37 Helsingborg

Visa på karta