Budgetsmart semester i Helsingborg

Här hittar du budgetvänliga sommartips för att njuta av din sommar i Helsingborg. Här finns allt från sandstränder till grönskande lekplatser och en vacker stadskärna.

Fina Stränder

Gratis Minigolf

I år är Sundstorgets egen minigolfbana på plats igen, med nya färger och nya hinder!

Banan är en enklare 12-hålsbana för dig som vill prova på att spela minigolf, helt gratis. Klubba, boll och resultatkort kan du låna ur en låda inne på Dunkers kulturhus. Glöm inte att lämna tillbaka klubbor och bollar när du är klar – det är många som vill spela.

Här nedan kan du se Dunkers Kulturhus öppettider.

minigolf på ett torg i Helsingborg. Grön bana med gul dekoration

Guide Helsingborg

Ladda ner appen Guide Helsingborg gratis och upptäck Helsingborg i din takt. Här finns allt från intressanta historiska vandringar till Street Art och guidning i Rådhuset.

Fem favoriter i appen:

Minnen från Oceanhamnen

Kvinnokarta – möt Helsingborgs berömda kvinnor

Helsingborg – en promenad i centrala Helsingborg

Art Street Hbg

Kvinnorna på S:ta Maria

logotype för Guide Helsingborg i appbutik.

Upptäck härlig natur mitt i city

Ta på sköna skor och vandra längs Landborgspromenaden eller Kullaleden som båda startar mitt i city vid Kärnan. Du får njuta av en fascinerande utsikt över hela staden och sundet. Köp med fika och stoppa längs vägen.

Res utomlands

Danmark ligger endast 20 minuter bort med färja och en tur och retur biljett får du för dryga hundralappen. I Helsingör möts du av en helt annan kultur och staden bjuder på smala mysiga gränder och typiska smörrebrödsställen.

Sommarlovstips

Missa inte vår lista med massor av sommarlovstips om du kommer med barn till Helsingborg. Här tipsar vi bland annat om våra häftigaste lekplatser och vår coola vattenleka.