Söndagsscen: Att göra en eld – Teater De Ville

Söndagsscen: Att göra en eld – Teater De Ville

Världens tråkigaste kväll med gammelmormor förvandlas till ett hisnande äventyr där gammelmormor och Liam måste samarbeta och lära av varandra.

Vilken skräck, att som 9-åring tvingas tillbringa en hel kväll på äldreboendet med mormors mamma som barnvakt. På en plats där absolut inget barnanpassat finns att göra. Där allt skriker gammalt och luktar kålpudding. Vad ska en liten pojke och en gammal tant som knappt känner igen varandra och som inte har ett enda gemensamt intresse sysselsätta sig med? Klockan tickar långsamt, de gamla möblerna knarrar. Inte ens favoritdatorspelet känns kul. Speciellt inte när gammelmormor hela tiden lägger sig i, ifrågasätter och försöker göra sig lustig. Så plötsligt förändras allt. Datorspelet får liv. Taket blir stjärnhimmel, rummet dunkel vildmark och vårdbiträdet en hjärntörstande zombie. De båda kastas in i ett vindlande äventyr, helt utlämnade till varandra.

Att göra en eld är en nyskriven pjäs av den hyllade och flerfaldigt prisbelönade dramatikern Anders Duus. Ett actionfyllt relationsdrama om att hitta gemensamma beröringspunkter och att mötas över generationsgränser. Det är en humoristisk, ömsint, spännande och ibland lite läskig föreställning berättad med mycket värme. Tematiken ges extra aktualitet i skuggan av pandemiårens krav på isolering och besöksförbud. Här väcks också frågor om ett samhälle som kanske behöver ställa om. Där det börjar bli viktigt att återbruka, läka och reparera. Där det inte längre går att bara slita, slänga och konsumera. Där kunskaper som gått förlorade, men som fortfarande finns i minnet hos de allra äldsta, efterfrågas på nytt.

När: onsdag 27 mars klockan 13.00
Var: teatersalen
Entré: 70 kronor
Målgrupp: Familjeföreställning från 7 år

Söndagsscen: Att göra en eld – Teater De Ville

Plats

Teatersalen, Dunkers
Kungsgatan 11
252 21 Helsingborg

Visa på karta