Panic design! Öva dig i modellbygge och kreativt tänkande

Panic design! Öva dig i modellbygge och kreativt tänkande

En workshop där vi låter konstnärerna från Öppna konstnärskapet lär unga öva sin förmåga att bygga modell och skissa fram nya former. Det kan gälla arkitekturintresserade, designintresserade eller hantverksintresserade.

Konceptet är att öva på att skapa intressanta former och kompositioner snabbt. Det kan vara värdefullt om man vill söka vidare till en konstnärlig skola av något slag med arbetsprov eller bara för skojs skull. Vi går igenom olika moment och snabba uppgifter för att öva med olika material. Vi ger även tips på hur man bäst fäster olika material och tips och förslag hur man kan tänka. Det är inte bara en modellbyggarövning, utan även en övning i kreativt skapande där man uppmuntras att tänka kreativt. Målet med workshopen är att öva sig i kreativt tänkande och modellbygge.

I workshopen går vi igenom:

  • Varför det kan vara bra att arbeta snabbt ibland
  • De olika momenten info om material
  • Om hur man fäster och faktiskt bygger modell”. Tre (eller fler) olika övningar baserat på tre olika material – papper, kartong och skum reflektion

Workshopen leds av Olivia Kraft @oliviakraft och Carl Fredrik Emrik @carlfredrikemrik
För dig från 15 år. Inga förkunskaper krävs.

När: 26 mars 15.00-16.00
Var: atriet, Dunkers kulturhus
Entré: fri entré men föranmälan krävs till spektra@helsingborg.se eller på privata meddelanden på Instagram @spektra_dkh. Begränsat antal platser.

Panic design! Öva dig i modellbygge och kreativt tänkande

Plats

Dunkers kulturhus, Atriet
Kungsgatan 11
252 21 Helsingborg

Visa på karta