Minna Weurlander & Deseo String Quartet 

Minna Weurlander & Deseo String Quartet 

Accordeonvirtuosen Minna Weurlander och hennes stråkkvartett Deseo String Quartet bjuder på en förtrollande och mäktig konsertupplevlse. Det blir en resa i samtida tango nuevo och crossover i musikens tecken. Bland kompositörerna märks bland andra argentinska mästarna Saul Cosentino, Astor Piazzolla, Carlos Gardel, Kurt Weill, Minna Weurlander. Konsertintroduktion med Per Nyrén 17.30.

Ensemble Weurlander & Deseo, som bildades 2016 av Minna Weurlander, har en inriktning mot crossover mellan kammarmusik, samtida tango nuevo, nutida musik och filmmusik. Ensemblen har succesivt växt och har nu 12 alternerande stråkmusiker. Den unika sättningen, ett mycket säreget program, och musikernas virtuositet har prisats av såväl publiken som recensenterna.

Om Minna Weurlander
Minna Weurlander är född i Finland och har ägnat hela sitt liv åt musik. Hennes konstnärliga uttryck och musikaliska bredd gör henne till en artist som rönt stort intresse hos en internationell publik. Endast 15 år ung blev hon världsmästare i concert accordeon och började turnera vida omkring. Hon har utsetts som prisvinnare vid ansedda Premio Internazionale Astor Piazzolla. Minna är utbildad vid solistlinjen på Sibelius-Akademin i Helsingfors och räknas numera som en av Europas främsta och mest mångsidiga konsertaccordeonister. Sedan 20 år tillbaka är Minna verksam i Sverige som solist och kompositör. Genom åren har det blivit samarbeten med allt från symfoniorkestrar till experimentella dansföreställningar och kammarmusikensembler.

Medverkande den här kvällen:
Joakim Zetterqvist, violin
Saana Kähkönen, violin
Jessica Strid, viola
Amelia Jakobsson, cello

Konserten är ett samarrangemang mellan Helsingborgs Kammarmusikförening och Dunkers kulturhus.
Missa inte att dansuppvisning och prova på tango i atriet 16.00-17.00. Se evenemanget här: dansuppvisning och prova på tango

När: 24 mars 18.00
Var:
konsertsalen, Dunkers kulturhus
Entré
: 250 kronor, 200 kronor för medlemmar i Helsingborgs Kammarmusikförening, och för dig med Kulturkortet, 150 kronor för studerande

Minna Weurlander & Deseo String Quartet 

Plats

Konsertsalen, Dunkers
Kungsgatan 11
252 21 Helsingborg

Visa på karta