David’s Angels feat Linnea Jonsson

David’s Angels feat Linnea Jonsson

Under 15 år som band har David’s Angels turnerat över hela världen med uppskattade och unika livekonserter som sagts vara något utöver det vanliga. Musiken är full av kontraster med mörka sounds och krispiga melodier, intimt och storslaget. Tunga grooves och starka ballader. Jazz, rock, avantgarde. Bandets musik har beskrivits som både änglalik och brutal jazz.

Nu släpper bandet ett nytt album, David’s Angels LIVE. Albumet är en hyllning till livemusiken och till alla som följt David’s Angels genom åren.

Bandets tidigare album utsågs till en av årets bästa skivor av Magnus Eriksson/rootsy.nu, rekommenderades av Dave Douglas på Greenleaf Music, Maggi och Sofie fick topplaceringar av The 39th Annual Jazz Station Awards. David, tidigare medlem i The Mopeds, har turnerat med Timbuktu & Damn! och Michala har mottagit utmärkelsen ”Jazzkannan”.

Linnea Jonsson har beskrivits som Sveriges nya stjärnskott inom jazzen. 2022 släppte hon ett hyllat debutalbum med det egna bandet Linnea Jonsson Group och har spelat med musiker som Lina Nyberg, Magnus Lindgren, Bohuslän Big Band m fl.

På scen:
Sofie Norling – sång
Maggi Olin – rhodes och piano
David Carlsson – bas
Michala Østergaard-Nielsen – trummor och slagverk
Gäst: Linnea Jonsson – trumpet

När: 21 mars 19.00-21.00
Var: konsertsalen, Dunkers kulturhus
Entré:
Ordinarie: 230 kronor
Medlem i Jazz i Helsingborg: 180 kronor
Kulturkortet: 180 kronor
Studerande: 100 kronor
Barn under 18 år: fri entré

David’s Angels feat Linnea Jonsson

Plats

Konsertsalen, Dunkers kulturhus
Kungsgatan 11
252 21 Helsingborg

Visa på karta