Hångel WKND

Det är lätt att bli förälskad i Helsingborg, det är fantastiskt att vara kär i Helsingborg och är du singel så är Helsingborg platsen där det finns chans att möta kärleken. Här listar vi stadens bästa hångelplatser.

Romantiskt hångel

Rosenträdgården är platsen för dig som gillar romantik. Närheten till centrum men ändå avskild gör den till mångas favoritplats för en liten flirt. Den har ett ypperligt läge på toppen av landborgen med utsikt över centrum, ett stenkast från Kärnan. Från början var det en apoteksträdgård och därefter en skolträdgård. Förutom rosor kan du njuta av magnolieträd från 50-talet och rabatter inramade av buxbomshäckar.

Historiskt hångel

Bakom Henckelska gården finns stadens minsta, mest centrala och också mest okända offentliga trädgård. Henckelska gården är en av Helsingborgs äldsta hus från 1681. Trädgården når du genom porten på Springpostgränden. En liten gräsplätt helt omgiven av hus. Här är det lugnt och skönt även när det stormar i staden. Picknickkorg och filt är rekommenderade tillbehör.

Naturhångel

Mitt bland raviner från istiden och 250-åriga bokar täcks marken om våren av vitsippor och andra vackra vårblommor. Här känner du närheten till livet, kärleken och döden. I Pålsjö skog kan du, förutom att hångla, promenera, springa eller bara njuta av en kopp kaffe och en våffla på Pålsjöpaviljongen. Du kan också spana efter sällsynta fåglar och växter, men även en potentiell hångelpartner om du saknar en sådan. 

Hawaiihångel

Glöm inte badkläder, handduk och sololja!
Solnedgång, varm sand, palmer och vågornas brus är Tropical beach i ett snäckskal. Given häng- och hångelplats under sommaren men våga även prova Tropical beach som hångelplats under en höststorm. Garanterat en annorlunda upplevelse.

Topphångel

146 trappsteg och 35 meter högt, med utsikt över hela Öresund. Här finns stora möjligheter till topphångel.
Det kostar en slant i inträde till det medeltida tornet Kärnan. Det kostar även lite på flåset men när du väl kommer upp tar utsikten andan av dig ytterligare. Mer romantiskt blir det knappast.