Foodie WKND

Är det jakten på nya spännande smaker det som driver dig? Då har du kommit helt rätt! Det är ingen överdrift att påstå att du i Helsingborg hittar några av Sveriges bästa matupplevelser. Staden ligger mitt i Sveriges skafferi med havet och slätterna fulla av goda råvaror. Här finns flera prisbelönta restauranger, men Helsingborg har även andra spännande smakupplevelser att bjuda på. Här har vi listat våra godaste godbitar. Bon apetit!

Zoégas café & butik

Helsingborg har varit en stolt kaffestad ända sedan Carlos Zoéga startade sin verksamhet här 1886. Ett besök i Zoégas café och butik är som en tidsresa till början av förra seklet. Njut av en kopp kaffe i cafédelen eller köp hem en blandning som mals medan du väntar.
Läs mer om Zoégas.

Chocolatte

Den lilla chokladbutiken Chocolatte har en fin cafédel där du kan avnjuta mångfaldigt prisbelönt choklad tillsammans med en kopp kaffe. De spännande och fantasifulla godsakerna skapas i den minimala chokladfabriken, kika in genom glaset och se dem ta form.
Läs mer om Chocolatte.

Ålgrändens Ost & Deli

Ostbutiken i Ålgränden är en riktig klassiker i Helsingborg. Här hittar du såväl närproducerad ost från små lokala mejerier som utvalda sorter av de stora favoriterna. Med lite tur kan du pricka in en ost- och vinprovning, men boka i förväg, de är mycket populära.
Läs mer om Ålgrändens ost.

Lakritsfabriken

Älskar du lakrits? Då är ett besök på Lakritsfabriken ett måste. Gå loss bland premiumlakrits gjord på de allra bästa råvarorna och hitta din nya favorit. Boka en provning på hemsidan så får du en intressant lektion i lakritshistoria samt smakprover ur sortimentet.
Läs mer om Lakritsfabriken.

Helsingborgs Bryggeri

Bryggeriet i Helsingborg har anor från mitten av 1800-talet. Är du ölfantast? Boka en visning så får du en spännande vandring genom skånsk bryggerihistoria i en rustik och vacker miljö. Rundan avslutas med ölprovning uppe på bryggeriets mysiga vind!
Läs mer om Helsingborgs Bryggeri.