Vackra Bjärehalvön

På Bjärehalvön kan du komma nära naturen på Hallandsåsen, hitta magnifik utsikt på de dramatiska klipporna på Hovs Hallar, finna stillhet på någon av de många klapperstens- och sandstränderna eller leva jetsetliv i sommar- och tennisstaden Båstad.

Missa inte Italienska vägen genom ett vackert och kuperat landskap om du kör bil. Ta med dig kamera och picknick. Strax utanför Båstad, uppför en backe, har du vykortslik utsikt över Laholmsbukten. Solnedgången är speciell året om.

Bjärehalvön har gjort sig känd för sina potatisåkrar och det är inte sällan som den första nypotatisen för säsongen levereras härifrån. Grönsaker, kött och potatisvodka är småskaligt närproducerat och ger en känsla av kärlek och kvalité när du besöker en av de många gårdsbutikerna.

Varje sommar spelas den stora tennisturneringen Swedish Open i Båstad. I staden finner du ett tennismuseum som tar dig med på en spännande resa genom 120 år av svensk tennishistoria. Mitt i Båstad hittar du textilkonstnären Märta Måås-Fjetterströms vävateljé som får prestigefyllda uppdrag att tillverka innovativa mönster till mattor och draperier.  Under din vistelse har du möjlighet att även göra ett besök i den världsberömda operasångerskan Birgit Nilssons barndomshem i Svenstad som numera är ett museum.

I Torekov hittar du deras pittoreska hamn som ligger längst ut på Bjärehalvön. Hamnen kantas av många små restauranger som serverar fantastisk mat och du bör inte missa att köpa dig en mjukglass på kajen. Från Torekov går det ut färjor till Hallands väderö som tar 20 minuter att åka över. Här finner du ett magiskt vackert naturreservat; sandstränder, sälar som lapar sol på klippor, vitsippor, vildäpplen och ek- och bokskog.

Läs mer om Bjärehalvön.