Shopping i city

Gamla stan

Gamla stan har anor från medeltiden och är fylld av små mysiga gator och gränder att upptäcka. På Bruksgatan med sin unika atmosfär ligger udda butiker sida vid sida med små caféer och trendiga barer. På Mariatorget hittar du ett myller av mysiga uteserveringar i fantastisk miljö runt den vackra Mariakyrkan. Slå dig ner under trädens grönska och njut av en god middag.

Kullagatan

Kullagatan som mynnar ut på Stortorget är Sveriges äldsta gågata. För den shoppingsugna finns här allt från lokala butiker till stora modekedjor. Och vill du koppla av en stund är det alltid nära till ett café. På Stortorget hittar du även Terasstrapporna som leder dig upp till Slottshagsparken där det medeltida vakttornet Kärnan ligger. Ta trapporna till toppen, eller bara njut av utsikten från parken där du kan se över till våra grannar i Helsingör. Läs mer om Kullagatan.

Söder

Lämna den traditionella shoppingen för en stund och bege dig till stadens södra delar som bjuder på alternativa, udda och trendiga butiker. På marknaden på Gustav Adolfs torg hittar du frukt och grönt, färgsprakande blommor samt färska kryddor och örter. I oktober 2018 öppnade Helsingborgs nya stadsdelscentrum SöDER, med fokus på upplevelser, mat, dryck och nöje. En perfekt plats att slappna av, äta gott och spendera tid med familj och vänner! Läs mer om SöDER.

Drottninggatan

Drottninggatan är Helsingborgs stolta paradgata. De stora kulturattraktionerna, som exempelvis Dunkers Kulturhus och Stadsteater ligger här, men också ett flertal antikvitetsbutiker och gallerier, jämte restauranger och trevliga barer.

Dags för en fika?

Shopping tar på krafterna. Glöm inte att balansera blodsockerhalten med en fika. Här hittar du en lista över 10 caféer i Helsingborg.

Öppettider

Vardagar klockan 10:00-18:00/19:00
Lördagar klockan 10:00-16:00
Söndagar klockan 12:00-16:00

Här hittar du avvikande öppettider i city.