fbpx

Weekendtyp: Shopparen

”Du dras till shopping-gallerior och härliga shoppinggator – myllret av människor, kaféer och butiker med möjligheter att göra fynd och hitta det oväntade –  bli överraskad. Du handlar gärna på impuls men också med tanke och det nya ska passa med det gamla. Du shoppar gärna i sällskap för att få goda råd och testa din smak. I din garderob är det viktigt att plaggen speglar din personlighet.”

Upplevelser i Helsingborg för Shopparen

Woho, du ska på weekend – nu ska det shoppas! Och möjligtvis ätas. Så mycket annat hinner du inte med. Sevärdheter och sådant tjafs intresserar dig inte alls. Vilken tur att vi har stenkoll på vad du inte får missa under din shoppingweekend. 

Cityshopping

Vi vet, du gillar verkligen köpcentrum där du i rasande fart kan avverka den ena butiken efter den andra. Men Helsingborg city är väldigt mysigt. Här finns de unika butikerna du inte hittar någon annanstans, sida vid sida med de stora modekedjorna. Kullagatan och Bruksgatan är fullproppade med butiker, och på söder finns butiker från världens alla hörn, som du inte ens visste fanns. 

Go crazy på Väla

Väla är ett mecka för dig. Vi snackar alltså om en av Sveriges mest besökta, och omtyckta, shoppingdestinationer. Tänk dig, 200 butiker samlade under ett tak som bara väntar på att utforskas. Det är som lilla julafton, eller hur? Om du någon gång i shoppingyran skulle känna dig trött finns det gott om restauranger och caféer att välja mellan. Go crazy!

Lifestyle på landet

När du vill ha det unika är landsbygden ett bra alternativ. Och då menar vi inte att du ska få trätofflor att trenda igen. Wallåkrabygden är pärlan utanför Helsingborg som inhyser flera gårds- & lifestylebutiker inom 5 minuters bilfärd. Här hittar du allt från småskalig heminredning till hemodlade tomater och andra godsaker. 

Stressfria Råå

Råå är den lilla byn precis söder om Helsingborg som charmar de flesta med sina kullerstensgator och mysiga småbåtshamn. Här ligger butikerna Studio Stilista och Club Sally, båda små butiker med gott om kunskap som hjälper dig i sökandet av det perfekta plagget. Ingen mer stress, här shoppas med hjärtat.

Gå og shoppe

Åk till ”smukke Helsingør” för att se vad danskarna har att erbjuda dig som Shoppare! Förutom en massiv shop ombord har Helsingör, precis som Helsingborg, gott om små lokala butikspärlor. Dessutom har du aldrig långt till klassiska danska smörrebröd eller, för den delen, ett chokladdränkt wienerbröd.