Livskvalitet. Vad menas egentligen med det? Är det möjligheten att ta ett fridfullt dopp innan jobbet? Är det tillgången till högklassig kultur eller hisnande vacker natur? Är det shopping- och restaurangutbud? Eller lugn och ro och nära till allt?

För de allra flesta ligger väl svaret någonstans mittemellan. Och det är precis där du hittar Helsingborg. Med sin unika placering, där Öresund är som smalast, kan staden skryta med danska Helsingör som närmsta grannstad och kilometer av citynära sandstränder med hela tre kallbadhus. I den vackra stadskärnan ryms minnen av den medeltida staden jämte stolta paradgator, färgsprakande shoppingstråk och internationellt ansedda kulturinstitutioner som Konserthuset, Stadsteatern och Dunkers Kulturhus. Och i hela staden har du fri tillgång till wifi.

Sveriges skafferi

Helsingborg ligger mitt i Sveriges skafferi. Havet förser stadens invånare med fisk och skaldjur och den bördiga slätten ger säd, grönsaker, kött och mejeriprodukter. Kanske inte så konstigt att Helsingborg är en av Sveriges krogtätaste städer, med ett utbud som innehåller allt från prisbelönta gourmetrestauranger vid strandpromenaden till prisvärda falafelhak på trendiga Söder. Och den som tycker att livskvalitet är synonymt med guldkant på tillvaron lär inte bli besviken. I Helsingborg myllrar det av lokala entreprenörer som är specialiserade på gommens njutningar. Staden stoltserar med både prisbelönt choklad- och lakritsfabrik av exklusivare modell.

Friluftsaktiviteter

Har du fått nog av stadens lockelser kan du välja mellan alla typer av friluftsaktiviteter. Sofiero slott och slottsträdgård och Fredriksdal Friluftsmuseum och botanisk trädgård, samt stadens många parker, bjuder på natur av det något mer tillrättalagda slaget. Här hittar du vackra blomsterodlingar, labyrintiska grusgångar och välklippta häckar jämte djupa raviner och vidsträckta ängar. Törstar du efter äventyr har du inte långt till Kullabergs naturreservat och Söderåsens naturpark som lockar djärva klättrare, dykare och kanotister – men som också gör sig utmärkt för stillsamma promenader i orörd natur.

Vad än livskvalitet betyder för dig är vi ganska säkra på att du hittar det du söker i Helsingborg med omnejd. På tjugo minuter promenerar du genom staden från norr till söder, badstränderna ligger ett stenkast från centrum, Danmark är tjugo minuters färjeresa bort och den vilda naturen når du lätt med cykel, bil eller lokaltrafik. Välkommen till Helsingborg. Vi vet att du kommer att trivas.