Helsingborg är en stad på frammarsch, där man bygger som aldrig förr, befolkningen ökar och stora förändringar är på gång. Men det är samtidigt en stad där tillväxt sker hållbart.

Staden erbjuder ett varierat näringsliv och har en lång historia av entreprenör-skap, vilket märks på företagsklimatet som är bland de bästa i landet. Det har heller aldrig funnits så många företag som idag med allt från prisbelönta restauranger och lokala delikatessbutiker till unik shopping.

Näringslivet i Helsingborg är en blandning av stora globala företag, medelstora och små företag och kluster med unik profil och kompetents. Med sitt strategiska läge med närhet till hela världen, ett aktivt stads-och föreningsliv och ett blomstrande näringsliv har staden även utvecklats till att bli en populär studentstad. På Campus Helsingborg som är en del av Lunds universitet utbildas framtidens modevetare, socionomer, ledare inom servicesektorn och kommunikationsstrateger; samtliga utbildningar i nära samarbete med det lokala näringslivet. Campus har även ett tydligt fokus på forskning inom logistik och framtidens handel och utgör en viktig del för Helsingborgs fortsatta tillväxt.

Foto: Lotta Wittinger