Helsingborg erbjuder tillsammans med hela regionen ett stort utbud för dig som vill cykla. Här finns rundor som passar bra för en dagstur eller varför inte lägga till en övernattning och ta en lite längre runda? För dig som gillar att cykla långt så startar två av Sveriges nationella cykelleder i Helsingborg. Kattegattleden sträcker sig 390 km norrut längs kusten hela vägen upp till Göteborg. Sydkustleden sträcker sig 260 km söderut längs kusten ner mot Malmö och vidare bort till Simrishamn på Österlen.

För dig som vill komma tillbaka till Helsingborg på kvällen för att njuta av citypulsen och god mat på någon av stadens många krogar gå går det bra att ta cykeln på tåget tillbaka eller varför inte välja någon av stadens egna rundturer.

Smakrundan 50,7 km

Njut av utsikt över hav och slätter och stanna till och fika eller köp med dig något gott hos de många gårdsbutikerna längs vägen. Längs rundan finner du vackra Sofiero slott och slottspark, Kulla Gunnarstorps slott, Höganäs stad, Svedberga kulle naturreservat och många pittoreska byar. Rundan går nästan enbart på asfalt och till viss del längs Kattegattleden.

Familjerundan 43 km

Cykelrundan är en trevlig upplevelse för hela familjen med fina badplatser längs med vägen och trevliga mat- och fikaställen. Även sevärdheter som Tropikariet, Djurparken och Råå Museum för fiske och sjöfart passeras tillsammans med en del gårdsbutiker på landet. Skulle en båttur locka, så finns möjligheten att göra en avstickare både till Helsingör och till Ven under den här cykelturen.

Bild: Studio e.se