Upptäck på cykel

Att upptäcka från cykelsadeln på semestern är det perfekta sättet om du vill bestämma vad när och hur helt i din egna takt.

I Helsingborg varvar du enkelt den pulserande stadskärnan med den pittoreska landsbygden. Och får vi säga det själva är staden ett mecka för dig som vill cykla. Här startar nämligen två av landets nationella cykelleder Kattegattleden och Sydkustleden och därtill erbjuder Helsingborg tillsammans med hela regionen ett stort antal varierande rundor som passar perfekt för en dagstur. Vad sägs om en smakrunda eller en vingårdsrunda?

Hyra cykel

Vill du vara helt fri på semestern och kunna stanna för övernattning precis där ni önskar så ska ni titta på deras nyhet i form av ett litet cykelsläp som enkelt fälls upp till ett tält.

I Helsingborg är det enkelt att uppleva på cykel. Tar du inte med din egen cykel kan du enkelt hyra cykel hos Travelshop. Här får du förutom utmärkt service även cyklar av bra kvalitet där du kan välja mellan både vanlig cykel och elcykel. Behöver du till exempel även hyra cykelväska och hjälm så finns det också. Vill du hämta din cykel i Helsingborg och lämna på en annan plats väljer du det som ett tillägg i cykelhyran. Smidigt!

Bike Approved Accomodation

I hela regionen Nordvästra Skåne har vi gjort det lite enklare för dig som kommer för att cykla. Väljer du ett boende med certifieringen Bike Approved Accomodation kan du vara säker på att både du och din cykel blir väl omhändertagna.

Certifieringen innebär:

  • Tryggt förvar av cykel
  • Möjlighet till avspolning av cykel
  • Cykelpump
  • Erbjuder vatten till vattenflaska
  • Kontaktlista på ”cykelräddare” vid punka eller andra cykelproblem

Smaka på regionen

Det är ju härligt att cykla och upptäcka på dagen men komma tillbaka till hotellet på kvällen för en god middag. Det finns flera olika cykelrundor att välja mellan. Två av rundorna skämmer bort dina smaklökar lite extra. Varför inte testa smakrundan som bjuder in till härliga smaker från olika gårdsbutiker och går längs böljande fält ute i Vallåkrabygden. Eller vill du hellre få en känsla av Toscana och glida fram på två hjul mellan vinrankorna? Då finns det såklart en vingårdsrunda som startar i Helsingborg.

Inspireras och boka olika cykelpaket här