Julstämning i Helsingborg

På jakt efter julkänsla? Välkommen till Helsingborg, den mysiga staden med mycket hjärta och vibrerande storstadspuls, inte minst i juletid. Njut av traditionella julmarknader, skridskoåkning mitt i city, förtrollande teaterföreställningar och iskalla bad på Helsingborgsvis.

Här är de bästa tipsen för julstämning i Helsingborg!

Känn julens dofter, säsongens smaker och kom i julstämning på Fredriksdals traditionella julmarknad. Strosa bland granrispyntade bodar, lyssna till bjällerklang, njut av pepparkakor och glögg, dans kring granen och stämningsfulla miljöer med tusentals julljus och brinnande marschaller. Helgen 8–10 december är grindarna öppna till Jul på Fredriksdal.

Nybörjare eller veteran? På den populära skridskobanan mitt i city finns det plats för alla. Skåda hur den stora gröna, julbelysningsprydda granen lyser upp hela torget medan högtalarna spelar stämningsfulla julklassiker. Ta en paus och mys med varm choklad och gofika. Är det julstämning du är ute efter, är det hit du går.

Maxa mellandagsmyset på allra bästa sätt! Välkommen in i värmen och njut av en av Astrid Lindgrens största klassiker på Helsingborgs pampiga stadsteater. Familjeföreställningen är en visuellt vacker historia, färgad av både mörker och glimrande hopp. Bröderna Lejonhjärta är en storslagen berättelse om kampen mellan det onda och det goda, ett vidundrande äventyr för både stora och små.

Om magen börjar knorra efter teaterbesöket får du inte missa stans nya Teaterkrog Culise, som finns precis intill teaterns entré. Culise erbjuder både à la carte och teatersupé med inspiration från det franska köket.

Varför inte avsluta det gångna eller inleda det nya året med ett krispigt dopp i Öresund? Helsingborg har en unik position med inte mindre än tre kallbadhus på en och samma kustremsa. Från norr till söder finner du Pålsjöbaden, Kallis och Rååbaden. Här njuter du av värmande bastubad, gyllene vintersol och iskalla dopp i det stora blå.

Mer julinspiration

En perfekt vinterdag i Helsingborg

Här under Jultid i Helsingborg sover hela familjen gott