Specialbutiker

Fot & Skospecialisten by SOL

Helsingborgs största skobutik med spetskompetens och mer än 50 års samlad erfarenhet inom ortopedteknik. Oavsett om du har fotrelaterade besvär, vill kunna träna utan smärta eller behöver hjälp med att få utprovat ett bra knäbandage, så hittar du hjälp här. I butiken och kliniken har man inrett en avancerad rörelsesanalys-avdelning, där man utför löp- och gånganalys samt undersöker dina fötter, knä, höft eller rygg beroende på dina besvär. Läs mer om Fot & Skospecialisten.

Hälsokraft

Här får du hjälp att hitta de rätta pusselbitarna till ett hälsosamt liv. Hälsokraft erbjuder trygga kosttillskott, av Läkemedelsverket godkända växtbaserade läkemedel, naturlig och ekologisk hudvård, ekologiska livsmedel och säkra träningstillskott från välkända varumärken. Läs mer om Hälsokraft.

Akademibokhandeln Killbergs

I mitten av 1820-talet startade Jöns Torell den bokhandel i Helsingborg som idag är Akademibokhandeln – Killbergs på Stortorget 4. Butiken som idag ägs och drivs av den fjärde generationen Killberg har funnits i nuvarande lokaler sedan fastigheten uppfördes 1890. Denna fantastiska butik, som snart fyller 200 år, har lyckats bevara sitt charmiga utseende samtidigt som den är aktuell och full med nya idéer. Här kan du få lästips och inspiration, besöka författarsamtal och signeringar, ta med barnen på sagostund och hämta ut välförtjänta Läsborgarmärken. Du kan välja och vraka bland ett brett sortiment av böcker, pappers- och kontorsvaror. Läs mer om Akademibokhandel Killberg. 

Chocolatte

Hos Chocolatte tillverkas läcker choklad i olika former, allt handgjort och med mycket kärlek. Praliner, kolor och bräck trängs med den populära fudgen och det goda kaffet. Några av pralinerna har dessutom vunnit medaljer i International Chocolate Awards de senaste fem åren. Om du älskar choklad är ett besök hos Chocolatte ett måste! Läs mer om Chocolatte. 

Lakritsfabriken

Välkommen till en värld av lakrits! I Lakritsfabrikens fabriksbutik kan du smaka, dofta, känna och uppleva lakrits på ett sätt du aldrig gjort tidigare. Här har du möjlighet att även se viss produktion och även göra en del aktiviter som butiken erbjuder. I butiken finns dessutom ett café med lakritsgodsaker och till och lakritskaffe. Här finns även butikens specialitet; choklad- och lakritstryfflar tillverkade på plats. I butiken anordnar vi även Lakritsprovningar för öppna och slutna grupper. Läs mer om Lakritsfabriken här. 

Kullagatans Kaffe & Te och Söderports Kaffe & Te

Här hittar du det mesta du behöver för en god fika. Över 200 sorters teer, kaffe, kex, marmelad och muggar. Här finns att från kaffe, te, tillbehör, presentkorgar, choklad samt kakao. Kom förbi butikerna och låt dig frestas. Läs mer om butiken på Söder här och på Kullagatan här

Cykeldoktorn

Cykeldoktorn är en fullservicebutik som tar om hand alla cyklar. Här säljs även nya cyklar och tillbehör från några av de mest spännande varumärkena. Huvudmekanikern Daniel har jobbat med svenska landslaget och med professionella team utomlands i flera år. Tillsammans med honom fixas allt ifrån din punktering till din största utmaning. Läs mer om Cykeldoktorn. 

Aterra

Aterra erbjuder upplevelser och försäljning av kajak och upplevelseprodukter. Man har dessutom försäljning av kurser inom äventyrs och upplevelserelaterade sporter. Här hittar du ett av Sveriges bredaste sortiment med produkter från många ledande kajak och kajaktillbehörs företag. Läs mer om Aterra. 

Gymgrossisten

I stora och luftiga lokaler på Bruksgatan i centrala Helsingborg hittar du ett brett utbud av både kosttillskott, träningskläder och tillbehör. Läs mer om Gymgrossisten här.

Halméns Musik

Halmén Musik är en av Sveriges mest välsorterade musikaffärer och har expertkompetens inom alla produktområden. Målet är att du som kund ska känna dig välkommen, oavsett om du är intresserad av att köpa en flygel, eller ska välja din första blockflöjt. Butiken är återförsäljare för alla varumärken som finns på svenska marknaden och kunderna är allt från privatpersoner och musiker till musikskolor, kyrkor och institutioner. Butikens 800m2 är fördelade på tre plan. Läs mer om Halméns Musik.

Läs mer...