Foto: Anna Alexander Olsson

Aktiviteter för barnfamiljen

Testa curling, klappa apor, ta en tur utomlands eller åk skridskor mitt i stan? I Helsingborg slipper ni välja mellan allt kul. Här har ni nära till allt och det finns massvis med roliga aktiviteter för familjen!

1. Testa era curling-skills

Har ni testat curling innan? En kul aktivitet för hela familjen! Måndag till lördag, 09.00-15.00, kan ni hyra en bana och utmana varandra. Är ni inte allt för trötta efteråt ligger ishallen alldeles intill curlinghallen, om ni är sugna på att åka ännu mer skridskor. Läs mer om Helsingborgs Curlingklubb här.

2. Visa era tricks på Jutan

Ni föräldrar kanske inte jublar över en halvdag på Jutan, men av erfarenhet vet vi att de yngre gör det. Här finns en av Sveriges tre bästa inomhusbanor för skateboard, inlines och bmx. Ett perfekt ställe för att äntligen sätta sina tricks och träffa likasinnade. Måndag till fredag 09.00-21.00 kan ni vuxna njuta av en kopp kaffe i caféet. Om ni inte vill testa railsen i skatehallen alltså. Läs mer om Jutan här.

3. Studsa runt på Jumpyard

På Trampolinparken Jumpyard kan ni studsa runt för glatta livet! Ja, ni vuxna också. Släpp loss och utmana er själva nu. Testa Ninja-banan, dunka i basketkorgarna eller öva in en ny volt. Förutom trampolinparken finns här också klättervägg och en Sky Rider där du åker på 10 meters höjd över hela parken. Kom igen, det blir kul! Läs mer om Jumpyard här. 

4. Utforska Danmark

Det finns massor av spännande platser att upptäcka på andra sidan sundet! Ta färjan över med ForSea, köp lite godsaker i shoppen, kolla in utsikten från däck och vips – 20 minuter senare är ni framme. När ni reser med ForSea får ni rabatt på bland annat inträdet till Museet för Sjöfart. Ett supercoolt ställe, byggt i en gammal torrdocka, med spännande upplevelser för alla åldrar. Läs mer om rabatterade inträden med ForSea här.

5. Häng med apor och ormar på Tropikariet

Besök den exotiska inomhusdjurparken Tropikariet! Här kryllar det av djur, allt från uggleapor och skorpioner till fladdermöss och krokodiler. I klappdammarna kan du sticka ner handen till doktorsfiskar, putsarräkor och dolksvansar. Vågar du? Läs mer om Tropikariet här. 

6. Åk skidor på Vallåsen

Jo, det går faktiskt alldeles utmärkt att åka skidor i Skåne. Du kanske inte ska jämföra Vallåsen med de franska alperna, men här får ni en bra skiddag på kort avstånd från Helsingborg. Och ni behöver inte packa bilen full med skidutrustning, den går bra att hyra på plats. På Vallåsen finns allt från pulkabacke till gröna, blå och röda backar. Något för hela familjen helt enkelt! Läs mer om Vallåsen här. 

Två barn står i backen på Vallåsens skidanläggning

Vallåsen. Foto: Branäsgruppen

7. Åk på fisketur

Gillar ni att fiska? Då har ni kommit rätt. Förutom att Öresund är ett av världens mest trafikerade sund, så erbjuder vattnet ett fiske i toppklass. Boka en tur med Rååbåtarna, som avgår från Råå hamn, eller med Helsingborgsbåtarna, som avgår från norra hamnen. På båtarna får ni bland annat fiska stortorsk i sundets djuphålor. Vem i familjen lyckas med dagens största fångst?

8. Kul på is

Mitt i centrum, på Sundstorget, kan ni åka skridskor på torgets isbana som är öppen hela veckan. Här kan ni hyra skridskor och hjälm om ni inte redan har. Även uppe på Olympia kan ni åka skridskor inne på ishallen eller varför inte testa på curling? En kul aktivitet för hela familjen! Måndag till lördag, 09.00-15.00, kan ni hyra en bana och utmana varandra. Läs mer om isbanan här.

9. Aktivitetshuset Tryckeriet

Tryckeriet är Helsingborgs nya aktivitetshus. Här erbjuds massor av aktiviteter. Prova på Bollywood-dans, E-sport eller varför inte Ludo sport? Här finns något för alla. Läs mer om Tryckeriet här.

10. Full fart på Söder

Lev dig in i filmernas magiska värld på Filmstadens nya och toppmoderna biosalong på SöDER eller kanske utmana varandra i bowling eller shuffleboard på Pitchers. Ett stenkast därifrån hittar ni både Laserdome och Prison Island om ni vill ha en mer fartfylld aktivitet. Avsluta gärna med en god bit mat på en av Söders många restauranger. Läs mer om SöDER här. 

Ännu mer kul: