Foto: Martin Olson 

9 platser att besöka

Häng med ett svin på Fredriksdal

Lämna stadens brus och besök Fredriksdal, ett av Sveriges främsta friluftsmuseum. Här finns underbara trädgårdar, stadskvarteren där du får en dos av gamla tider, och massor av djur att klappa. Svin, till exempel. 
Läs mer om Fredriksdal.

Foto: Jurate Kaminskate 

2. Gör en Ferdinand på Sofiero

Både sommar och vinter är Sofiero en underbar plats värd ett besök. Trädgården anses vara en av Europas vackraste. Utforska de spännande ravinerna, botanisera bland växter och lukta på blommorna… Läs mer om Sofiero.

Foto: Anders Ebefeldt Studio e

3. Gör bomben i Öresund

I Nordvästra Skåne finns det 4 mil härliga stränder och 1248 ställen att göra bomben på! I centrala Helsingborg hittar du en av de bästa platserna; bryggorna längs Gröningen, som också har gott om glasskiosker. På med badkläderna och packa handduken! Läs mer om Gröningen.

Foto: Lisa Wikstrand

4. Svinga i gungan på Fria Bad

Visste du att det finns en gunga i vattnet utanför stranden Fria Bad? Perfekt när du vill svalka benen eller utmana en vän i vem som gungar högst. Ta ordentlig fart! Läs mer om Fria Bad.

Foto: Lotta Wittinger

 

5. Klappa aporna på Tropikariet

På Tropikariet kan du klappa apor, hålla i ormar och höra de friflygande fladdermössens vingslag alldeles bredvid ditt huvud. Vågar du besöka dem? Läs mer om Tropikariet.

6. Ta en selfie på toppen av Kärnan

Kärnan är en av Helsingborgs mest instagrammade platser. Du borde inte lämna staden utan att göra ett besök där. Ta trapporna till toppen, knäpp av en snygg selfie och tagga den med #visithelsingborg! Läs mer om Kärnan.

Foto: Ole Jais

 

7. Mumsa på en glass på parapeten

Längst ut mot havet, förbi Dunkers Kulturhus och över Kvickbron, ligger Parapeten. Men vad i hela friden gör en gul amerikansk skolbuss där? Den är fylld med glass i alla tänkbara smaker! Välj dina favoriter, sätt dig på Parapetens utsiktsplats och NJUT! Läs mer om Helsingborgs Glassfabrik.

Foto: Lisa Wikstrand

 

8. Åk utomlands

Och då menar vi inte att du ska lämna Helsingborg och dra till Spanien. Ta en tur till Helsingör för en timme eller två! På färjan kan du shoppa loss bland alla godsaker i taxfree-shopen, och väl på plats i Helsingör finns det gott om shopping och fikaställen. Varför inte testa ett klassiskt danskt wienerbröd? Läs mer om ForSea.

9. Smaka på Ramlösa direkt från källan

Visste du att mineralvattnet Ramlösa kommer från just vackra Ramlösa Brunnspark, som ligger söder om city? Åk dit på picknick! Packa ryggsäcken full och strosa i parken en stund. Skulle du glömma vattenflaskan är det alltså ingen fara, källan har gott om vatten som går utmärkt att dricka som det är. Läs mer om Ramlösa Brunnspark.

Foto: Ole Jais 

 

Läs mer...