Foto: Anna Alexander Olsson

24 timmar Helsingborg

Ska du besöka Helsingborg och vill ha förslag på saker att göra? Här får du 24 timmar fyllda med både avkoppling, kultur och god mat.

10.00

Starta förmiddagen på mysiga Råå. Förr var byn ett av Sveriges största fiskeläge, och det ligger kvar i atmosfären. Starta med en shoppingtur i de små butikerna, och ta sedan med dig en kopp kaffe, strosa runt i den pittoreska hamnen eller sätt dig vid stranden och njut en stund. Läs mer om vad du kan uppleva på Råå

Råå
Foto: Anna Alexander Olsson

Dags att åka mot city och shoppa loss! Här finns mängder av butiker, allt från lokala butikspärlor till de stora modekedjorna. Oavsett om du är på jakt efter basplagg, en extraordinär festoutfit eller en ny jacka så hittar du det garanterat någonstans i city.

Foto: egoo by Caroline

15.00

Trött? Ladda batteriet med en after shopping! Det finns massor av bra ställen att koppla av på, oavsett om du bara vill ta ett glas vin eller äta något gott. Checka in på ditt hotell, vila en stund och gör dig sedan redo för kvällen. Då finns det nämligen gott om nöjen att välja mellan. Kan ljuva toner från Helsingborgs Symfoniorkester på Konserthuset locka dig? Eller kanske en spännande föreställning på Stadsteatern? Eller en svängom på Sundspärlan? Eller livligt röj på The Tivoli? Ja, du förstår. Nöjesutbudet i Helsingborg är det inget fel på.

Konserthuset
Foto: Sophie Håkansson 

Gick du på The Tivoli har du förmodligen både ätit, druckit och dansat, men annars kan det vara dags för en sen middag. Dagen lider mot sitt slut och det är dags att säga tack för idag. Sov gott!

Foto: Bistro V 

09.00

God morgon- upp och hoppa! Är du laddad för en härlig hotellfrukost? Bacon, ägg, pannkakor, frukt och nybakat bröd får vem som helst att äta med god aptit.

Hoppas du tagit med dig bra promenadskor för nu är det dags för en morgonpromenad vid havet. Strosa från city till Norra hamnen och fortsätt längs strandpromenaden. Där ligger ett av Helsingborgs kallbadhus – Kallis! Inga badkläder med dig? No problems, här badar du naken. Du får faktiskt inte ha badkläder, så det är bara att basta en stund och hoppa i plurret. Var du inte vaken innan så är du det garanterat nu. Och dessutom fylld av positiv energi.

Kallis
Foto: Anna Alexander Olsson

Blev det ett utdraget bad eller var det snabbt avklarat? Om du har tid innan hemresa kan du fortsätta längs strandpromenaden ut till Sofiero. Där kan du ta en fika på Brödkultur 2.0 eller i Glasverandan på Sofiero Slott.

Sofiero
Foto: Sophie Håkansson

Nu är det dags att åka hem och vi säger tack för besöket! Hoppas vi ses igen i Helsingborg – Sveriges trevligaste weekendstad.

Läs mer...