Snacka Foto med Julia Lindemalm och Arvida Byström

5 april 2024, 12:00 - 13:15

5 apr
Snacka Foto med Julia Lindemalm och Arvida Byström

I detta panelsamtal möter du två av Dunkers Kulturhus högaktuella fotokonstnärer, Julia Lindemalm och Arvida Byström för att höra om deras konstnärskap. Julia Lindemalms konstnärskap och bildspråk som präglas av melankoli och subtil humor och Arvidas som utforskar internets sociala och kommersiella påverkan i relation till teman såsom femininitet, identitet, kroppsbild, sex och teknologi. Samtalet leds av Niclas Östlind fil. dr. i fotografi.

Om Julia Lindemalm
Julia Lindemalm är fotograf och konstnär och verksam i Malmö. Hon har gett ut två fotoböcker, Katt People (2017) och Zoo World (2018) och haft flera soloutställningar på bland annat Galleri Kontrast i Stockholm, Arbetets museum i Norrköping och Abecita konstmuseum i Borås. Julia Lindemalms fotografier präglas av melankoli och subtil humor som bland annat belönat henne med det första Lars Tunbjörk-priset 2016 och Arbetets museums dokumentärfotopris 2023. Utställningen på Dunkers kulturhus kombinerar hennes fem senaste projekt och blir den största i sitt slag.

Om Arvida Byström
Arvida Byström är en multidisciplinär konstnär känd för sin användning av hyperfeminin estetik. I hennes verk utforskar hon internets sociala och kommersiella påverkan i relation till teman såsom femininitet, identitet, kroppsbild, sex och teknologi. Genom huvudsakligen fotografi, video och skulptur dekonstruerar hon internets språk och utforskar komplexa ämnen. Redan i ung ålder blev hon en förebild på sociala medier och har sedan utvecklats till en som främjar unga generationers självuttryck.

Om Niclas Östlind
Niclas Östlind är fil. dr. i fotografi, kurator och författare. Han är specialiserad på fotografi, samtidskonst och historiografi. Hans forskning är kuratoriellt driven och bland de pågående forskningsprojekten kan nämnas Thresholds: Interwar Lens Media Cultures. Förutom att forska undervisar Niclas Östlind på masterprogrammet i fotografi vid HDK-Valand. Han är medlem i fakultetsstyrelsen för den Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet och sitter i högskolestyrelsen för Konstfack i Stockholm.

När: 5 april 12.00-13.15
Var: atriet, Dunkers kulturhus
Entré: 150 kronor, i priset ingår inträde till våra utställningar. 50 kronor med Kulturkortet.

Snacka Foto med Julia Lindemalm och Arvida Byström

  • 5 april 2024, 12:00 - 13:15
  • Längd: 1 timme 15 minuter

Plats

Dunkers kulturhus, Atriet
Kungsgatan 11
252 21 Helsingborg

Visa på karta